JERMENI SE JOŠ NADAJU EURU: Letonija ostaje zakovana za dno tabele

O. M.

12. 10. 2023. u 09:15

LETONIJA dočekuje Jermeniju u sedmom kolu grupe D kvalifikacija za EURO 2024 u Nemačkoj. Utakmica se igra od 18 časova na stadionu skonta u rigi.

ЈЕРМЕНИ СЕ ЈОШ НАДАЈУ ЕУРУ: Летонија остаје закована за дно табеле

Foto: Profimedia

Domaći "vukovi" su zakovani za dno tabele bez osvojenog boda, dok su gosti treći sa sedam bodova, tri manje od vodeće Hrvatske i drugoplasirane Turske.

Jermenija je pobedila sa 2:1 u prvoj utakmici ovih rivala u grupi na svom terenu, a preostale bodove osvojila je u gostima. Pobedili su Vels sa 4:2 i igrali 1:1 sa Turskom. Dva poraza su doživeli kod kuće od Hrvatske i Turske. 

Letonci su najbliži osbvajanju boda bili protiv Turske u rigi kada su u četvrtom minutu nadoknade izjednačili na 2:2, ali su gosti već u sledećem napadu postigli gol za tri boda. Najteži poraz doživeli su od Hrvatske na Rijeci, kada je bilo 5:0 za "vatrene".

Letonija nema pobedu od juna kada je u Ligi nacija savladala Lihtenštajn sa 2:0. Vukovi su osvojili prvo mesto u svojoj grupi Lige nacija, ali im ono nije donelo automatski plasman u baraž, jer iz D divizije to pravo ostvaruje samo najbolji pobednik grupe, a to je Estonija.

Jermenija je pre mesec dana izgubila na svom terenu od Hrvatske. Rezultat 0:1 ne oslikava pravo stanje na terenu jer je domaći tim većeg poraza pa i bruke spasao golman Ognjen Čančarević, inače rođeni Užičanin koji je u Srbiji igrao za Slobodu, kragujevački Radnički i Surdulicu.

Jermenija nije sačuvala mrežu na poslednjih 11 gostovanja, od utakmice u Skoplju pre više od dve godine, kada je bilo 0:0. U međuvremenu dva puta je doživela rezultatsku katastrofu, od Nemačke u kvalifikacijama za Mudijal 0:6 i od Norveške u prijateljskoj 0:9.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona