PILEĆA ČORBA: Toplo jelo za bilo koje doba godine
Pileća čorba je ukusno i toplo jelo koje prija u svako doba godine. Laka je za pripremu, a uvek nas podseti na domaću kuhinju.

FOTO: Novosti
Ukusna pileća čorba
- 400 gr piletine
- 1 glavica crnog luka
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- 1 kašika brašna
- 1,2 litra pilećeg bujona
- 1/2 tanke testenine
- So, crni biber
- 1 kašika putera i maslinovo ulje
- 2 kašike sitno seckanog peršuna
- 2 kašike limunovog soka
Pržite piletinu u šerpi sa malo putera i ulja 5 minuta. Dodajte 1,5 litara vode i ostavite da se piletina kuva 30 minuta. 10 minuta nakon ključanja, dodajte malo soli. Nakon ključanja, isecite meso na komade. U međuvremenu, u drugoj šerpi dodajte preostali puter i 2 kašike ulja i dinstajte luk 5 minuta. Dodajte papriku na veoma male kockice i rendanu šargarepu i nastavite da mešate 2 minuta. Pomešajte brašno, a zatim dodajte pileći bujon i seckano meso, testeninu. Probajte i prilagodite ukus sa malo soli i crnog bibera. Stavite poklopac i ostavite da se sastojci krčkaju 10 minuta. Na kraju dodajte peršun ako želite. Možete dodati malo limunovog soka ili ne.
Prijatno!

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)