EIBAR PROŠLE GODINE OD GOTOVOG NAPRAVIO VERESIJU: Valjadolidu se žuri nazad u La ligu

O. M.

27. 10. 2023. u 13:47

EIBAR dočekuje Real Valjadolid u derbiju 13. kola Segunde, drugog razreda španskog fudbala. Utakmica se igra na Gradskom stadionu Ipurua u Eibaru.

ЕИБАР ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ОД ГОТОВОГ НАПРАВИО ВЕРЕСИЈУ: Ваљадолиду се жури назад у Ла лигу

Foto Profimedia

Domaćin je uoči ovog derbija kola peti na tabeli sa 22 boda iz 12 utakmica koliko ima i šestoplasirani gost, ali uz nešto lošiju gol-razliku. Tačnije, oba tima imaju plus četiri, ali je Eibar postigao više i primio više golova. To ionako na kraju neće biti tajbrejker, jer o plasmanu u slučaju istog broja bodova odlučuju međusobni susreti.

Eibar je vezao sedam utakmica bez izgubljene, a u prethodnom kolu je izbegao poraz tako što je preokrenuo 0:2 u Saragosi i stigao do tri boda pobedosnosnim golom Akečea u 89. minutu.

Valjadolid se pobedom nad Andorom u prethodnom kolu vratio na trijumfalnu stazu, pošto je prethodno bio u seriji od pet pobeda.

Zanimljivo je da su obe ekipe imale seriju od tri poraza u jednom trenutku.

Inače, Eibar je prošle sezone od gotovog napravio veresiju jer je pet kola pre kraja bio prvi i smešila mu se direktna promocija u La ligu, da bi na kraju jedva ušao u plej-of u kome je ispao od Alavesa već u polufinalu.

S druge strane, Valjadolid je u poslednjem kolu La lige ostao bez prvoligaškog statusa posle samo jedne sezone u elitnom razredu. Pre dve godine igrale su ove dve ekipe u Segundi, a oba duela pripala su Valjadolidu i oba rezultatom 2:0. Sva četiri gola postigli su različiti igrači od kojih nijedan više nije u Valjadolidu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-3 (kvota 2,03)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu