KO JE OVO OČEKIVAO? Ajaks u zoni ispadanja dočekuje veliki derbi protiv PSV-a

V.M.

29. 10. 2023. u 10:40

LIDER Eredivizije će u derbiju kola pokušati da produži mizeriju ''kopljanika'' kada ih ugosti na ''Filips stadionu'' (14:30).

КО ЈЕ ОВО ОЧЕКИВАО? Ајакс у зони испадања дочекује велики дерби против ПСВ-а

Foto Profimedia

Ovo bi trebao da bude meč koji predstavlja ono najbolje što Holandija ima da ponudi, ali to sigurno nije sluaj ove sezone jer je Ajaks trenutno preptoslednji na tabeli sa pet osvojenih bodova. 

Doduše, PSV poštuje taj epitet velikog derbija, pošto ima maskimalan učinak od 27 sakupljenih poena na devet odigranih mečeva i kao lider dočekuje ovaj meč.

Domaćin igra fantastičnu sezonu u kojoj je već osvojio jedan trofej kada je u Superkupu bio bolji od Fajenorda (1:0), a uz to se plasirao u Ligu šampiona gde se bori za drugo mesto u grupi ''B''.

Ekipu je preko leta preuzeo Peter Boš koji je poznat po tome da forsira napadčki fudbal što radi i sa filipsovcima koji su 30 puta tresli mrežu u Eredivziji imaju drugi najbolji napad lige odmah iza Fajenorda (32 pogotka).

Zanimljivo je da on u sezoni 2016/17 predvodio Ajaks na klupi i u dva navrata nije uspeo da savladal PSV (poraz i remi).

Što se tiče ''kopljanika'' oni ne pamte ovako loš start u prvenstvu. Ostvarili su samo jednu pobedu i nalaze se u zoni ispadanja i razlika između velikana na tabeli nikada nije bila veća pred veliki derbi.

Ceh katastrofalni igara platio je menadžer Moris Stejn, a njegovo mesto privremeno je zauzeo Hedviges Maduro koji je na svom debiju u Ligi Evrope poražen od Brajtona (0:2).

Često su se dešavale situacije kada bi se veliki autsajder ''povampirio'' na derbiju, tako da bi na današnjem susretu oprezno uz golove predložili duplu šansu na kvalitnijeg domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&|1+||1+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)