"VUKOVI" NAPADAJU "ŽDREBAD": Zanimljiv duel na otvaranju 11. kola Bundeslige, obe ekipe hendikepirane odsustvom najboljih igrača

O. M.

10. 11. 2023. u 17:55 >> 17:55

UTAKMICOM Borusija Menhengladbah - Volfsburg nastavlja se Bundesliga.

ВУКОВИ НАПАДАЈУ ЖДРЕБАД: Занимљив дуел на отварању 11. кола Бундеслиге, обе екипе хендикепиране одсуством најбољих играча

Foto: Profimedia

"Ždrepci" dočekuju "vukove" u prvom meču 11. kola nemačkog fudbalskog šampionata. Susret je zakazan za 20 časova i 30 minuta na stadionu "Borusija park" u Menhengladbahu. 

Posle desetog kola domaći tim je na 11. poziciji na tabeli sa deset bodova, dok su gosti deveti sa tri boda više.

Borusija Menhengladbah je u prethodnom kolu Bundeslige remizirala 3:3 u gostima sa Frajburgom. Domaći su prvi poveli u sedmom minutu, ali su gosti do kraja prvog poluvremena uspeli da postignu tri gola i preokrenu utakmicu. Ipak, domaći su stigli do izjednačenja golovima u 70. i 96. minutu. Golove za "Menš" postigli su Džordan Sibačeu, Alasan Plea i Džulijan Vigl.

Biće veliki hendikep u meču sa Volfsburgom što trener domaćih Herardo Seoane neće moći da računa na Sibačeua na ovom meču, jer je bivši igrač Union Berlina zbog povrede prepona morao da napusti igru ranije, a kako stvari stoje čeka ga nekoliko nedelja pauze.

Zameniće ga verovatno Tomaš Cvančara, ali to nije jedini problem za švajcarskog stručnjaka jer ne može da račun na još nekoliko igrača, među kojima su Ko Itakura, Tobijas Sipel, Hanes Volf, Ivandro Borhes Sančes, Toni Jančke, Jonas Omlin i Stefan Lajner.

Menhengladbah trenutno ima samo četiri boda više od Majnca koji se nalazi u zoni ispadanja. U dosadašnjem delu prvenstva zabeležili su dve pobede i po četiri remija i poraza. U DFB kupu, nakon eliminisanja Bersenbruka, savladali su Hajdenhajm sa 3:1.

Volfsburg je u prethodnom kolu remizirao sa Verderom na svom terenu. Gosti su vodili sa 1:0, ali su na kraju morali da spasavaju bod posle preokreta domaće ekipe, pa je konačnih 2:2 postigao Bore u 65. minutu. Iako nisu uspeli da pobede, "vukovi" su mogli da budu zadovoljni jer je konačno prekinuta serija od tri uzastopna poraza.

Belo-zeleni imaju pet bodova manje od šestoplasiranog Hofenhajma koji zauzima poziciju koja vodi u Evropu dogodine. U dosadašnjem delu šampionata zabeležili su četiri pobede, jedan remi i pet poraza, dok su eliminisani od Makabija iz Berlina i Lajpciga.

Slično treneru domćih i Niko Kovač na klupi Volfsburga ima dosta kadrovskih problema a najveći je sasvim sigurno odsustvo prve zvezde tima Lukasa Nmeče.

U prošloj sezoni Menhengladbah je na svom terenu pobedio Volfsburg sa 2:0. "Vukovi čekaju od decembra 2019. godine na pobedu protiv ovog rivala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori