ROĐENI ŠPANAC VODI "SLONOVE" NA MUNDIJAL: Namibija ne može nikoga da pobedi

O. M.

15. 11. 2023. u 10:51

POSLE Južne Amerike koja je otvorila proces, u kvalifikacije za Mundijal 2026. uključuje se i Afrika. Prvo kolo prve faze počinje ove srede, a otvaraju ga Ekvatorijalna Gvineja i Namibija, čiji se meč prvog kola H grupe igra od 14 časova na Novom stadionu u Malabu.

РОЂЕНИ ШПАНАЦ ВОДИ СЛОНОВЕ НА МУНДИЈАЛ: Намибија не може никога да победи

Foto: Profimedia

Samo pobednici grupa plasiraće se na Mundijal, dok će se četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije razigravati međusobno po kup sistemu kako bi se dobio jedan učesnik međukontinentalnog plej-ofa.

Ekvatorijalna Gvineja u meč ulazi kao favorit, ne samo zbog domaćeg terena, nego i zbog poslednjih rezultata obeju reprezentacija. "Slonovi" su u dobroj formi i vezali su sedam utakmica bez poraza.

S druge strane, Namibija je vezala pet utakmica bez pobede, a tu spada i poraz od malenog Esvatinija u okviru Kupa južne Afrike.

Napad "slonova" predvodi veteran Emilio Nsue, nekadašnji centarfor Majorke, Midlsbroa i Birmingema koji je u mlađim kategorijama nastupao za Španiju s kojom je 2007. godine bio šampion Evrope do 19 godina, a četiri godine kasnije i u kategoriji U-21.

Favorit u ovoj grupi je reprezentacija Tunisa, s kojom je E. Gvineja bila u grupi afričke Lige nacija. Upravo je Nsue postigao jedini gol koji su Tunišani primili u ovom takmičenju, a i on je bio dovoljan za pobedu Ekvatorijalne Gvineje, ali ne i za prvo mesto jer je Tunis bio bolji u međusobnim susretima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)