"CRVENI LAVOVI" PRETE "ZMAJEVIMA": Luksemburg nikad bliži velikom takmičenju, ali ne zavisi sve od njih

O. M.

16. 11. 2023. u 10:34

REPREZENTACIJA Bosne i Hercegovine privodi kraju regularni deo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

ЦРВЕНИ ЛАВОВИ ПРЕТЕ ЗМАЈЕВИМА: Луксембург никад ближи великом такмичењу, али не зависи све од њих

FOTO: N. Skenderija

"Zmajevima, koji su izgubili šansu da se plasiraju direktno ali će imati dodatnu priliku u baražu, preostale su još dve utakmice. Obe mogu da odluče o direktnom putniku u Nemačku pošto se za drugo mesto u grupi J bore današnji rival izabranika Sava Miloševića, Luksemburg, odnosno Slovačka koja gostuje u Zenici za tri dana.

Luksemburgu "igra" samo pobeda protiv naših suseda kako bi ostao u trci sa Slovačkom, ali ni ona im neće biti dovoljna ako "sokoli" ne izgube od Islanda koji takođe gaji nade da može direktno u Nemačku.

Za razliku od Slovačke, i Luksemburg i Island imaju šanse da uđu u baraž na mala vrata, ali tu je situacija još previše zamršena i biće jasnije tek posle ovog kola u svim grupama.

Nade "crvenih lavova" u uspeh večeras podgreva činjenica da je Bosna u poslednjih pet godina pobedila samo tri puta na strani, dva puta u Lihtenštajnu i jednom u Kazahstanu. Osim toga, prvi meč ovih reprezentacija završen je pobedom Luksemburga od 2:0 u Zenici. Takođe, tri glavne zvezde "zmajeva" Edin Džeko, Miralem Pjanić i Sead Kolašinac nisu otputovali u Luksemburg, što je dodatna prednost domaćina.

Luksemburg bi tako mogao da se nađe na velikom takmičenju prvi put u svojoj istoriji, a od ishoda naredna dva meča, protiv Bosne i za tri dana protiv Lihtenštajna, zavisi i da li će Savez produžiti ugovor sa selektorom Lukom Holcom koji je 13 godina na kormilu "crvenih lavova".

S druge strane, Bosanci su nedavno promenili trenera. Posle uspešne epizode sa bugarskim stručnjakom Ivajlom Petevim koji je trpeo kritike javnosti uprkos tome što je "zmajeve" uveo u A diviziju Lige nacija, reprezentaciju su vodile dve legende bosanskog fudbala Meho Kodro i Faruk Hadžibegić koji su loše obavljali posao pa je šansa pružena Savu Miloševiću. Srpski stručnjak nije imao vremena da izvuče kvalifikacije, ali će imati šansu da tim odvede na EURO preko baraža.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić