"CRVENI ĐAVOLI" ŽELE U PRVI ŠEŠIR: Azeri se nadaju baražu, ali to ne zavisi od njih

O. M.

19. 11. 2023. u 10:25

BELGIJA dočekuje reprezentaciju Azerbejdžana u poslednjem kolu grupe F kvalifikacija za EURO 2024.

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ ЖЕЛЕ У ПРВИ ШЕШИР: Азери се надају баражу, али то не зависи од њих

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na stadionu "Kralj Boduen" od 18 časova. Belgija je obezbedila plasman u Nemačku a kolo pre kraja može da se vrati i na prvo mesto. Trenutno izabranici Domenika Tedeska zaostaju dva boda za vodećom Austrijom koja je za vršila kvalifikacije sa 1bodova.

Belgijanci su do sada skupili 17, nemaju poraz, a samo dva puta nisu uzeli ceo plen i to oba puta kod kuće. Sa Austrijom su igrali 1:1, a to je bio i rezultat utakmice protiv Švedske, koja je prekinuta zbog terorističkog napada na stadionu u Briselu. Pobedili su samo Estoniju ovde i to sa 5:0, ali zato u gostima imaju sve pobede4, četiri od četiri, uz dva primnjena gola, oba u pobedi 3:2 nad Austrijom.

Pobeda u prijateljskom meču nad Srbijom (1:0) u Levenu bila je deseta uzastopna utakmica "crvenih đavola" bez poraza. poslednji put su pognute glave teren napustili na Mundijalu kada ih je u drugom kolu savlado Maroko.

Iako su, bez obzira na ishod ovog meča, već u Nemačkoj, Belgijancima je važno da pobede u ovoj utakmici jer bi sa tri boda ušli u prvi šešir na žrebu grupa na EURO 2024. Pored domaćina Nemačke, nosioci na žrebu će biti pet najboljih reprezentacija iz ovih kvalifikacija. Belgijanci su trenutno 11, što ih svrstava na kraj drugog šešira pa bi u slučaju poraza mogli da padnu i u treći. 

Zato je selektor Tedesko najavio da nema potcenjivanja Azerbejdžana, koji je u prošlom kolu savladao Švedsku sa ubedljivih 3:0, a italijanski stručnjak smatra da su Azeri zaslužili da pobede i austriju iako su izgubili sa 1:0.

Azerbejdžan ne može direktno u Nemačku, ali se nada pobedi Kazahstana u Sloveniji koja bi Kazahe poslala direktno na EURO, a njima omogućila mesto u baražu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: I1+&II1+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)