"KRSTAŠIMA" JOŠ BRIDE OBRAZI: Prošli put kad su se sastale ove dve reprezentacija - ispisana je istorija

O. M.

19. 11. 2023. u 10:54

ŠPANIJA zatvara kvalifikacije za EURO 2024 utakmicom protiv Gruzije na stadio "Hoze Zorilja" u Valjadolidu ove nedelje od 20 časova i 45 minuta.

КРСТАШИМА ЈОШ БРИДЕ ОБРАЗИ: Прошли пут кад су се састале ове две репрезентација - исписана је историја

FOTO: Tanjug/AP

"Crvena furija" je odavno obezbedila plasman u Nemačku, a iz ove grupe ide i Škotska. Gruzija će biti četvrta, mada teoretski ima šanse i za treće mesto, ako napravi senzaciju ovde, a Norveška izgubi u Škotskoj.

To "krstašima" ništa ne znači jer su u svakom slučaju ostali bez direktnog plasmana, ali će svoju šansu za odlazak u Nemačku tražiti preko baraža koji su izborili osvajanjem svoje grupe u diviziji C Lige nacija. Tamo će im protivnik u prvom kou biti Luksemburg ili Kazahstan, a možda i Azerbejdžan, ako Kazahstan od direktno u Nemačku. U finalu baraža onda bi ih verovatno čekala Grčka koja je drugi nosilac "Staze C" baraža.

Što se Španije tiče, iako je obezbedila plasman u Nemačku posao još nije do kraja završen jer je bitno da završi među pet najuspešnijih reprezentacija kako bi upala u prvi šešir na žrebu grupa na završnom turniru. Izabranici luisa dela Fuentea trenutno zauzimaju baš tu poziciju, ali prete Turska, Danska i Mađarska.

Gruzinima neće biti lako večeras u Valjadolidu jer su u prvoj utakmici protiv Španije doživeli katastrofalan poraz od 7:1, najteži u istoriji njihove reprezentacije. "Krstaši" su na poslednjih deset gostovanja doživeli tri poraza, od toga dva u ovom ciklusu kvalifikacija.

Sa Španijom su odigrali sedam utakmica. Sve takmičarske, u kvalifikacijama za svetska i evropska prvenstva, su izgubili, a jedinu pobedu imaju u prijateljskoj odigranoj pre sedam godina u Hetafeu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 4+ (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu