TIP IZ KOMŠILUKA: ''Armija'' ne da prvo mesto

V.M.

01. 12. 2023. u 08:32

PRVA utakmica 19. kola bugarskog prvenstva biće gradski derbi između Slavije i CSKA Sofije. Meč se igra na stadionu ''Aleksandar Šalamanov'' sa početkom u 16.30.

ТИП ИЗ КОМШИЛУКА: Армија не да прво место

Foto: Profimedia

Nakon dosta slabog otvaranja prvenstva i ranog ispadanja iz evropskih takmičenja, uprava gostiju je smenila Sašu Ilića, čije mesto je zauzeo Nestor el Maestro koji radi fantastičan posao.

CSKA izgleda sjajno na terenu i ne zna za poraz na 15 vezanih zvaničnih utakmica, na kojima je ostvario čak 12 trijumfa, uz samo tri odigrana remija.

Zahvaljujući toj seriji, ekipa iz prestonice se popela na prvo mesto bugarskog prvenstva i ima dva boda više od najbližeg pratioca Černo Morea.

Glavna odlika ekipe engleskog stručnjaka srpskog porekla je sjajna defanziva, njegova četa je primila devet golova ove sezone, a na poslednje četiri ligaške utakmica u kojima su ostvarili sve pobede samo su jednom vadili loptu iz svoje mreže.

Sa druge strane, Slavija takođe u veoma dobrom ritmu dočekuje ovaj gradski derbi. Ostvarila je tri vezane pobede, četiri na poslednjih pet mečeva i zahvaljujući njima se odmakla sa dna tabele.

Sada zauzima 11. mesto i nalazi se nadomak grupe timova koji će se u plej-ofu boriti za mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Domaćini su najimpresivniju pobedu ove sezone ostvarili u prošlom kolu kada su posle preokreta savladali dvanaestostrukog uzastpnog prvaka Bugarske Ludugorec (3:2).

Za razliku od svog gradskog rivala, Slavija ima jednu od lošijih odbrana u ligi sa 28 primljenih golova, mada vredi istaći da su na poslednjih pet mečeva čak tri puta sačuvali svoju mrežu.

Ovi rivali su se već susreli jednom ove sezone, u četvrtom kolu, kada je viđena podela bodova, 1:1.

Verujemo da će ''armejci'' doći do novog trijumfa i učvrstiti se na prvom mestu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!