HENES PREPORODIO "ŠVABE": Verder nije tim za velika dela

O. M.

02. 12. 2023. u 11:39

ŠTUTGART dočekuje Verder u 13. kolu nemačke Bundeslige. Utakmica se igra na stadionu "Gotlib Dajmler" od 18 časova i 30 minutas

ХЕНЕС ПРЕПОРОДИО ШВАБЕ: Вердер није тим за велика дела

FOTO: Tanjug/AP

Odavno "švabe" nisu imale ovako dobru sezonu. Da nije bilo kraće krize krajem oktobra i početkom novembra danas bi možda bili ispred Bajerna i samo bi Leverkuzenu gledali u leđa.

Izabranici Sebastijana Henesa nalaze se na trećem mestu sa 27 bodova, samo šest manje nego koliko su imali na kraju prošle sezone u kojoj su morali da kroz baraž sačuvaju status prvoligaša. 

Čini se da je Sebastijan Henes bio "karika koja nedostaje" da poveže redove i postavi tim tamo gde mu je i mesto. Madi stručnjak je prošle sezone stigao u aprilu kao četvrti trener Štutgarta u toj sezoni i uspeo je da podigne ekipu sa poslednjeg mesta do baraža, uz samo jedan poraz. 

Ekipu predvodi sjajni napadač Seru girasi. Reprezentativac Gvineje je prošlu sezonu proveo na pozajmici iz Rena i na 22 utakmice postigao 11  golova. Letos je permanentno prešao u Štutgart i trenutno posle 12 kola već ima 15 golova na kontu i drugi strelac je bundeslige iza Harija Kejna koji ima 18.

Verder igra promenjivo cele sezone. U poslednjoj utakmici pre ovog gostavanja sastali su se sa liderom Leverkuzenom i glatko izgubili sa 3:0.

Verder je u poslednjih deset utakmica ostvario samo dve pobede i to protiv dve najlošije ekipe lige, Union Berlina i Kelna. Imajući sve to u vidu, ovde ne bi trebalo da bude dileme šta igrati.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,85)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)