VILA PARK KONAČNO PADA? Siti i u Birmingemu bez "talismana" Rodrija, kad Španac igra, šampion ne gubi

O. M.

06. 12. 2023. u 12:25

ASTON VILA dočekuje šampiona Mančester siti u najvećem od tri derbija današnjeg programa 15. kola engleske Premijer lige. Utakmica se igra na "Vila parku" od 21 čas.

ВИЛА ПАРК КОНАЧНО ПАДА? Сити и у Бирмингему без талисмана Родрија, кад Шпанац игра, шампион не губи

FOTO: EPA

Ovo će biti duel dve najefikasnije ekipe u Premijer ligi, Siti je postigao 36, a Vila 33 gola. Trenutno su na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji sa 30 bodova (Siti), odnosno 29 (Vila), a pošto je Arsenal sinoć (jedva) savladao Luton, moraće da idu na pobedu i jedni i drugi ako ne žele da im "tobdžije" pobegnu u trci za titulu.

Domaćin je u dosadašnjih šest prvenstvenih utakmica u Birmingemu imao stoodstotan učinak. Tome možemo dodati i četiri pobede u isto toliko utakmica kvalifikacija i grupne faze Lige konferencija, dok je jedini poraz na svom terenu vila doživela u Liga kupu od Evertona. Bilo je 2:1 za "karamele" koje su samo mesec dana ranije na istom stadionu poražene sa 4:0. Osim Evertona, Vila je u prvenstvu ugostila Fulam, Luton, Vest hem, Kristal palas i Brajton protiv koga je ostvarila i najubedljiviju pobedu (6:1).

Po svemu ovome, a imajući u vidu i blagi pad forme izabranika Pepa Gvardiole, moglo bi se reći da Siti neće imati lak posao protiv čete Unaja Emerija, a i treba imati u vidu da Vila nije pobedila ovog rivala na svom terenu od daleke 2013. godine, a tek u prošloj sezoni su remijem prekinuli niz od šest uzastopnih poraza na Vila parku.

Siti je prvi put posle ko zna koliko vremena vezao tri utakmice bez pobede u Premijer ligi. Istina, nisu nijednu izgubili i protivnici su im bili Čelsi (4:4), Liverpul (1:1) i Totenhem (3:3). U međuvremenu su savladali Lajpcig u Ligi šampiona, što daje širu sliku od devet utakmica bez poraza. Poslednji su doživeli od Arsenala još u oktobru.

Problem za "građane" predstavlja suspenzija Rodrija koji je najvažniji šraf u Gvardiolinoj mašineriji. Sva tri poraza u sezoni, Siti je doživeo kad španski univerzalac nije bio u sastavu, protiv Arsenala i Vulverhemptona u prvenstvu i Njukasla u Liga kupu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDOG: 2 (kvota 1,77)

NAŠ PREDLOG: 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!