LIVERPULOV IZLET U BELGIJU: Rojal union nema šta da izgubi protiv "redsa"

O. M.

14. 12. 2023. u 09:10

LIVERPUL gostuje ekipi Rojal union Sen Žiloa u poslednjem, šestom kolu Lige Evrope.

ЛИВЕРПУЛОВ ИЗЛЕТ У БЕЛГИЈУ: Ројал унион нема шта да изгуби против редса

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na stadionu "Konstant van der Stok" u Briselu od 18 časova i 45 minuta.

Liverpul je prvi na tabeli sa 12 bodova i obezbedio je plasman u osminu finala Lige Evrope, dok je Rojal union na trećem mestu sa pet bodova, a takmičenje može da završi od drugog do četvrtog mesta. Domaćina trenutna pozicija vodi u šesnaestinu finala Lige konferencija. 

Ako pobede danas sa bar dva gola razlike, a Tuluz izgubi od LASK-a, takmičenje će nastaviti u šesnaestini finala Lige Evrope. Ako Tuluz osvoji bar bod protiv Austrijanaca, Belgijancima treba bar bod da ostanu na trećem mestu, dok bi u slučaju poraza, Rojal union ostao i bez selidbe u Ligu konferencija jer bi takmičenje završio na četvrtom mestu.

Rojal union ima samo jednu pobedu u pet utakmica, 2:1 kod kuće protiv LASK-a koji im se revanširao sa kamatom u revanšu 3:0. Pored dva remija protiv Tuluza, imaju još jedan poraz, od Liverpula na Enfildu  i to ih je dovelo na treće mesto, sa tri boda manje od francuskog osvajača kupa.

Belgijanci su u prošlom kolu imali priliku da se bodovno izjednače sa Tuluzom, ali su odigrali 0:0 u Francuskoj. Iako su bili nešto bliži pobedi, domaćin se dobro branio i uspeo da ostane neporažen u verovatno najdosadnijoj utakmici sezone u Ligi Evrope.

Rojal union je nakon tog remija vezao tri pobede na domaćoj sceni, jednu u Kupu gde su u osmini finala eliminisali Beveren i dve u prvenstvu kojima su se učvrstili na prvom mestu na tabeli belgijske Pro lige.

Dok su na domaćoj sceni dominaciju ostvarili najviše zahvaljujući efikasnom napadu (40 golova na 17 utakmica), u Ligi Evrope se muče da dođu do protivničkog gola i postigli su samo tri gola na dosadašnjih pet utakmica.

Liverpul je jedini poraz u dosadašnjem delu Lige Evrope doživeo od Tuluza sa 3:2 u meču punom uzbuđenja. Iako je engleski tim bio bolji na terenu, uspešnije kontrolisao loptu, Tuluz je do 74. minuta vodio 2:0. Tada je Francuz Kasares postigao autogol. Do kraja meča oba tima su dodala još jedan gol i bodovi su pripali Tuluzu.

Uz to, Liverpul je pobedio LASK sa 4:0. U prvom meču protiv Tuluza Liverpul je ubedljivo pobedio sa 5:1.

Posle poraza od Tuluza redsi su ostvarili pet pobeda i jedan remi, u Premijer ligi protiv šampiona Engleske i Evrope Mančester sitija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,50) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)