INTERU NE PRIJA "VEČNI GRAD": Navijači i dalje pate za srpskim reprezentativcem

V.D.

17. 12. 2023. u 11:18

U derbiju 16. kola Serije A večeras od 20.45 na stadionu "Olimpiko" u Rimu sastaće se Lacio i Inter

ИНТЕРУ НЕ ПРИЈА ВЕЧНИ ГРАД: Навијачи и даље пате за српским репрезентативцем

Tanjug/AP

Izabranici Simonea Inzagija pružaju odlične partije u prvenstu i rešeni su da nakon dve godine pauze titulu vrate u svoje vitrine na stadion "Đuzepe Meaca". 

Inter je prvi na tabeli sa 38 osvojenih bodova a poslednji poraz je doživeo od Sasuola krajem septembra. Neroazure predvodi Lautaro Martinez koji je ubedljivo prvi strelac Serije A sa 14 pogodaka dok je drugoplasirani u borbi za laskavu titulu Olivije Žiru sa osam pogodaka što jasno govori u kakvoj se formi nalazi ovaj fantastični Argentinac.

Inter je grupnu fazu Lige šampiona završio bez poraza sa skorom od tri pobede i tri remija ali je zbog lošije gol razlike u odnosu na Real Sosijedad morao da se zadovolji drugim mesto u grupi i potencijalno težem rivalu u nokaut fazi.

Što se današnjeg domaćina tiče njima baš i ne cvetaju ruže u Seriji A. Nakon sjajne prethodne sezone u kojem je Lacio zauzeo drugu poziciji u ovosezonskoj kampanji se nalazi tek na 11. mestu sa čak 17 bodova manje od današnjeg rivala. Ono što teši navijače nebeskoplavih je i lošija forma većine pretendenata na prve četiri pozicije koje donose Ligu šampiona. Napoli koji trenutno drži tu poziciju ima šest bodova više i meč više u odnosu na Lacijale.

Možda i više nego što se očekivalo se u igri pulena Maurisija Sarija oseća odlazak srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića-Savića koji blista u Saudijskoj Arabiji gde je letos stigao u transferu vrednom 40 miliona evra.

Za razliku od Serije A, Lacio je u Ligi šampiona igrao dobro pa je u grupi "E" u konkurenciji Atletiko Madrida, Fejenorda i Seltika uspeo da osvoji drugo mesto i obezbedi plasman u 1/8 finala najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Inter je favorit na večerašnjem meču ali ne ide mu na ruku tradicija jer je poslednji put iz "večnog grada" odneo sva tri boda pre više od pet godina a poslednja dva susreta na "Olimpiku" je izgubio rezultatom 3:1. 

Trener domaćih večeras neće moći da računa na mladog danskog napadača Isaksena dok je neizvestan nastup Patrika koji nije bio u protokolu na prethodna dva meča zbog povrede. Gosti će biti oslabljeni u poslednjoj liniji s obzirom da u timu neće biti Kvadrada, Damfrisa i De Vraja dok je moguć povratak u tim Benžamena Pavarda. 

Naše mišljenje je da će večeras pasti po gol na obe strane kao što je bio slučaj i u poslednjih sedam mečeva večerašnjih rivala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 


NAŠ TIP: GG (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)