SITI I FLUMINENSE ZA SVETSKU KRUNU: "Građani" posrću u Premijer ligi

O. M.

22. 12. 2023. u 15:53 >> 15:53

MANČESTER SITI i Fluminense sastaju se u finalu Svetskog klupskog prvenstva, jubilarnog 20. i poslednjeg u ovom formatu. Od naredne sezone igraće se u leto i imaće 32 učesnika podeljena u osam grupa. Večeras od 19 časova u Džedi oba kluba će pokušati da po prvi put u istoriji osvoje pehar.

СИТИ И ФЛУМИНЕНСЕ ЗА СВЕТСКУ КРУНУ: Грађани посрћу у Премијер лиги

Tanjug/AP

Šampion Evrope i Engleske je zapao u malu rezultatsku krizu, bar kad je reč o Premijer ligi gde je ispustio čak 11 bodova na poslednjih šest utakmica. „Građani” imaju 5 bodova manje od prvoplasiranog Arsenala, ali i samo bod više od petoplasiranog Totenhema, pa će morati da se uozbilje u nastavku takmičenja ako ne žele da ostanu bez plasmana u Ligu šampiona, što bi bilo ravno katastrofi.

Osvajanje ovog trofeja je definitivno prilika da se vrati poljuljano samopouzdanje. Ipak, Mančester siti će trofej „napasti” bez Holanda i Dokua, a kada tome dodamo De Brujnea, koji je već duže vreme povređen, biće zanimljivo videti da li će ostatak tima uspeti da ponovi rezultat iz polufinalnog duela kada je Siti bio ubedljiv protiv Urava red dajmondsa sa 3:0.

Treba reći da su Japanci uspeli da se odbrane praktično celo prvo poluvreme, ali nisu imali sreće zbog autogola Hojbratena u samoj završnici prvog poluvremena. To je veoma uticalo na igrače Urave, koji su ubrzo primili još dva gola, posle čega je utakmica bila praktično završena.

Zahvaljujući trofeju Kopa libertadores, Fluminense je dobio priliku da se bori za titulu prvaka sveta. Izgleda da je osvajanje Kopa libertadores doprinelo opuštanju igrača ovog tima, koji su sezonu završili na sedmom mestu u brazilskoj Seriji A.

U polufinalu Svetskog prvenstva su savladali Al Ahli sa 2:0, mnogo teže nego što se očekivalo, u veoma zanimljivoj utakmici u kojoj je Fluminense pravim čudom uspeo da sačuva mrežu. Na tom meču Fluminense je imao čak 65 odsto poseda lopte, što je zaista impresivan rezultat za ovakve mečeve. Međutim, i sa tom dominantnom statistikom, dozvolili su protivniku čak šest udaraca na gol. Ne smeju tako nešto da ponove protiv Sitija, koji će to, za razliku od afričke ekipe, znati da iskoriste.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (1,90)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!