LIVERPUL PREUZIMA POL POZICIJU U BORBI ZA TITULU: Posrnule ''svrake'' ne predstavljaju pretnju mašineriji Jirgena Klopa

V.M.

01. 01. 2024. u 17:15 >> 17:15

NOVU godinu u Premijer ligi otvoriće duel između Liverpula i Njukasla u kojem će redsi pokušati da trijumfom naprave iskorak u veoma zanimljivoj borbi za titulu (20:00).

ЛИВЕРПУЛ ПРЕУЗИМА ПОЛ ПОЗИЦИЈУ У БОРБИ ЗА ТИТУЛУ: Посрнуле свраке не представљају претњу машинерији Јиргена Клопа

FOTO: Tanjug/AP

Iako mnogi stručnjaci pre početka sezone nisu stavljali domaćina među glavne konkurente u borbi za titulu, Klopova četa je pokazala da je to velika greška jer je nakon trijumfa u prošlom kolu protiv Barnlija preuzela prvo mesto, a nakon jučerašnjeg poraza Arsenala od Fulama ima priliku da se dodatno odvoji od najbližih pratioca.

Liverpul je trenutno izjednačen po broju bodova sa Aston vilom od koje je odigrao meč manje, dok mu za vratom dišu Siti i Arsenal koji imaju dva poena manje, mada su tobdžije odigrale meč više od redsa.

Uz te timove vredi napomenuti i petoplasirani Totenhem koji zaostaje ''samo'' tri boda za liderom, mada će zbog izostanaka ključnih igrača teško održati korak za vodećim ekipama.

Što se tiče samih nastupa, Liverpul je izgledao sjajno u prvom delu sezonu. Jedini poraz mu je naneo upravo Totenhem, a pored njega je ostvario 12 pobeda uz šest odigranih remija.

Posebno su impresvini bili nastupi na ''Enfildu'' što je gotovo slučaj svake godine. Prvenstvo su otvorili sa sedam vezanih pobeda pred svojim navijačima, dok su na poslednja dva duela kod kuće u velikim derbijima delili plen sa Junajtedom (0:0) i Arsenalom (1:1).

Takođe vredi istaći da pored jednog od najefikasnijih napada u Premijer ligi (39 pogodaka), redsi imaju ubedljivo najbolju odbranu koja je samo 16 puta vadila loptu iz svoje mreže, a posebne zasluge za to idu golmanu Alisonu koji igra na neverovatno visokom nivou ove sezone.

Večeras im na noge dolazi Njukasl koji se nalazi u velikoj krizi, povrede i suspenzije su u potpunosti osakatile ''svrake'' koje su poražene na četiri od prethodnih pet ligaških susreta.

Jedan od tih poraza doživeli su u prošlom kolu kada su uspeli da povedu protiv Notingema preko Isaka, ali su u potpunosti pali u nastavku igre i Forest je zasluženo slavio sa 3:1 nošen het-trikom Krisa Vuda.

Taj pad u igri u drugom poluvremenu proteklih nekoliko utakmica i ne čudi toliko s obzirom da je rotacija gostiju veoma kratka, igrači sa klupe ne poseduju kvalitet i jednostavno starteri nemaju dovoljno snage da igraju dve ili više utakmice nedeljno.

Zbog tih loših igara Njukasl je pao na deveto mesto tabele Premijer lige i menadžer Edi Hau se nalazi pod velikim pritiskom, a neki britanski mediji spekulišu da mu se sprema i otkaz ukoliko ne uspe da prodrma svoje izabranike.

Ovi timovi su se već susreli jednom početkom sezone i viđena je neverovatna utakmica. Njukasl je vodio sa 1:0, imao igrača više i kontrolisao igru, ali ulazak Darvina Nunjeza u završnici meča je u potpunosti poremetio svrake. Urugvajac je postigao dva fenomenalna gola, utišao ''Sent Džejmsis park'' i doneo vredna tri boda svom timu.

Očekujemo da Liverpul i večeras slavi, doduše nešto lagodnije nego u pomenutom susretu trećeg kola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)