"LAVOVI" IDU PO ŠESTU U NIZU: Drugoligaš nema šta da traži u Lisabonu

O. M.

09. 01. 2024. u 10:44

SPORTING dočekuje drugoligaša Tondelu u osmini finala portugalskog Kupa. Utakmica se igra od 19 časova i 45 minuta na stadionu "Žose Alvelade" u Lisabonu.

ЛАВОВИ ИДУ ПО ШЕСТУ У НИЗУ: Друголигаш нема шта да тражи у Лисабону

Profimedia

"Lavovi" su u prethodnoj rundi sa 8:0 deklasirali četvrtoligaša Dumiense, dok je Tondela tek posle jedanaesteraca bila bolja od drugoligaša Torensea.

Iako su u različitim razredima, Sporting i Tondela već su se sastali ove sezone. Bilo je to u Liga kupu kada su "lavovi" kao gosti pobedili sa 2:1. Rezultat te utakmice ne oslikava pravo stanje na terenu jer je portugalski velikan dominirao celu utakmicu.

Bila je to treća u nizu od pet pobeda Sportinga koji je u prošlom kolu Primera lige deklasirao Estoril sa 5:1. Zanimljivo da nijedan od tih pet golova nije postigao prvi strelac tima i drugi strelac Lige, Šveđanin mađarskog porekla Viktor Đekereš, ali je kao trostruki asistent poneo epitet igrača utakmice. 

Briljantne igre ovog leta u zeleno-belom dresu preporučile su bivšeg napadača Brajtona, Svonsija i Koventrija Arsenalu i Čelsiju, pa se očekuje njegov povratak na Ostrvo posle samo šest meseci. Treba samo ispuniti uslove gazde Sportinga koji je Čelsiju već odgovorio na upit - traži 86 miliona funti za igrača koga je u julu Koventriju platio "samo" 20.

Trener Sportinga Ruben Amorim ima dovoljno opcija u napadu pa će verovatno za ovaj meč odmarati sjajnog Šveđanina koji nije igrao ni u Liga kup okršaju dveju ekipa.

NAŠ PREDLOG: 1-1&2+ (kvota 1,68)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)