GASPERINI NE MENJA DOBITNU KOMBINACIJU: "Boginja provincije" eliminisala Milan iz Kupa

O. M.

15. 01. 2024. u 16:51 >> 16:51

ATALANTA dočekuje ekipu Frozinonea ovog ponedeljka od 20 časova i 45 minuta na svom "Atleti azuri d Italija" stadionu.

ГАСПЕРИНИ НЕ МЕЊА ДОБИТНУ КОМБИНАЦИЈУ: Богиња провинције елиминисала Милан из Купа

Foto: Profimedia

To je pretposlednja utakmica 20. kola italijanske Serije A, sutra je na programu duel Juventusa i Sasuola kojim će se završiti kolo.

U prethodnom kolu domaći su remizirali sa Romom, dok su gosti izgubili od Monce.

Atalanta igra zaista fantastično. Prošlog vikenda je u Kupu Italije savladala Milan u gostima sa 2:1, golovima Tena Kopmejnersa i to nakon što su "rosoneri" poveli golom Rafaela Leaa.

Ova pobeda označava Atalantino četvrto polufinale u poslednjih šest godina, a "boginja provincije" ju je "proslavila" tako što je dan kasnije odigrala prjiateljski meč sa četvrtoligašem Real Kalepinom i pobedila čak sa 11:0.

Atalanta je takođe u odličnoj formi sa šest pobeda u osam utakmica, a osim remija sa Romom jedini izgubljeni bodovi su došli porazom od Bolonje u gostima. Trenutno zauzimaju sedmu poziciju na tabeli sa 30 bodova, tri manje od četvrtoplasirane Fiorentine.

Trener Đanpjero Gasperini verovatno će ukazati poverenje istoj jedanaestorici koja je eliminisala Milan iz Kupa. Jedina razlika mogao bi da bude opravdani izostanak Martena de Runa koji je pod znakom pitanja zbog lakše povrede zadobijene u ovom meču.

Hans Haterbor, Lukas Vorlicki i Rafael Toloj su odranije povređeni, dok je najbolji strelac tima Ademola Lukman otišao sa reprezentacijom Nigerije na Afrički kup nacija.

Frozinone je ispao iz Kupa ubedljivim porazom od Juventusa (0:4), četvrtim uzastopnim u svim takmičenjima. Ali trener "kanarinaca" Euzebio di Frančesko nije zabrinut zbog ove serije loših rezultata, smatra da je pad forme posle odličnog starta očekivan od ovako mladog tima.

Posle poraza od Monce, u ligi su pali na 15. mesto, sa samo pet bodova iznad zone ispadanja.

Frozinone ima samo dve pobede u poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima, ali jedna od njih je bio trijumf nad šampionom Napolijem, doduše u Kupu gde nije valorizovan jer je već na narednoj stepenici Di Frančeskov tim eliminisan.

Što se tiče povreda, Haime Baez Stabile i Antoni Oiono su van konkurencije za tim, dok je Rikardo Markiza pod znakom pitanja zbog problema sa tetivom.

Frozinone je pobedio sa 2:1 u prvom delu sezone, dok je u prošloj sezoni Atalanta ostvarila dve ubedljive pobede, od 5:0 u Bergamu i 4:0 u Frozinoneu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 2.00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!