ŠVEDSKA TRAŽI SELEKTORA I NOVOG IBRU: Estonci bez pobede u kvalifikacijama ipak još mogu na EURO

O. M.

12. 01. 2024. u 13:16

ŠVEDSKA i Estonija odigraće ovog petka prijateljsku utakmicu na Kipru. Susret je zakazan za 19 časova na stadionu Stelios Kirjakides u Pafosu.

ШВЕДСКА ТРАЖИ СЕЛЕКТОРА И НОВОГ ИБРУ: Естонци без победе у квалификацијама ипак још могу на ЕУРО

EPA/EFE

S obzirom na to da ovo nije termin predviđen za reprezentacije, Švedska i Estonija će biti uskraćeni za usluge igrača iz inostranih liga u kojima na snazi nije zimska pauza. To će biti prilika za mlade neafirmisane igrače iz domaćih liga da dobiju minutažu u nacionalnim timovima.

Zanimljivo je da su se ove dve reprezentacije sastale u poslednjem kolu kvalifikacija za EURO. Švedska je pobedila golovima Klasena i Forsberga, ali joj ta tri boda nisu pomogla da se kvalifikuje. 

Vikinge sigurno nećemo gledati na EP jer nisu uspeli da izbore ni baraž, što je s druge strane uspelo Estoniji, kao najbolje rangiranoj ekipi iz D divizije Lige nacija.

Teško je očekivati da će "plavi" u konkurenciji Poljske, Velsa i Finske izaći kao pobednici "staze A" baraža, ali i ovo je za njih veliki uspeh, kao i povratak u C diviziju.

Neuspeh u kvalifikacijama za EURO označio je kraj selektorskog posla za Janea Andersena koga na klupi Švedske A reprezentacije privremeno menja selektor mlade reprezentacije Danijel Bakstrem.

Opšti utisak u Švedskoj posle Andersenovog odlaska je da je taj potez okasnio dve godine i da je ranije trebalo krenuti u smenu trenera i potragu za novim predvodnikom ekipe. Zvezdice Dejan Koluševski i Aleksander Isak nisu ipak igrači takvog profila. Ali ko uopšte i može da zameni Ibru?

Selektor ženske reprezentacije Australije Toni Gustafson glavni je kandidat za stalni posao selektora Švedske, ali tek posle OI u Parizu gde "matilde" imaju ambiciju da odu bar stepenik više nakon što su osvajale četvrta mesta na poslednja dva velika takmičenja, SP u Australiji i OI u Tokiju.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 2,08)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)