BAVARCI DUVAJU U VRAT "FARMACEUTIMA": Hofenhajm igra ofanzivan fudbal i prošle sezone je odoleo na Alijanc Areni

O. M.

12. 01. 2024. u 09:45 >> 09:45

MINHENSKI Bajern dočekuje ekipu Hofenhajma u prvoj utakmici 17. kola nemačke Bundeslige.

БАВАРЦИ ДУВАЈУ У ВРАТ ФАРМАЦЕУТИМА: Хофенхајм игра офанзиван фудбал и прошле сезоне је одолео на Алијанц Арени

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na Alijanc areni od 20 časova i 30 minuta.

Bavarski gigant je novu godinu počeo prijateljskom utakmicom u Bazelu sa istoimenim švajcarskim prvoligašem. Meč je završen bez pobednika, rezultatom 1:1, a trener Tomas Tuhel ukazao je poverenje svim igračima u protokolu osim 17-godišnjem levom beku Maksu Heningu. Nesuđeni reprezentativac Srbije Aleksandar Pavlović koji je pre dvadesetak dana izabrao da predstavlja Nemačku, igrao je do 67. minuta.

Bajern je drugi u Bundesligi, sa četiri boda iza Bajer Leverkuzena ali i sa utakmicom manje. Dakle, glavni cilj u drugom delu sezone je da se uhvati ekipa Šabija Alonsa koja igra zaista fenomenalno.

Bajern je u nizu od dve pobede u ligi i pobedio je u osam od poslednjih devet utakmica. Jedini poraz u prvenstvu doživeo je od Ajntrahta iz Frankfurta, ubedljivih 5:1, ali to nije i jedini kiks Bavaraca u sezoni jer su prvog dana novembra eliminisani iz DFB kupa jer su izgubili od niželigaša Sarbrikena sa 2:1.

Četrnaest od njihovih poslednjih 15 utakmica je završeno sa tri i više golova a prosek od 4,27 golova po utakmici je najviši u Bundesligi. Taj broj je još veći kada igraju kod kuće – okruglo pet golova po utakmici, s tim što oni daju nešto više od četiri a primaju nešto manje od jednog gola po meču.

Bajern je postigao gol u svakoj utakmici a na sedam je sačuvao svoju mrežu. Hari Kejn je u fantastičnoj formi i već je postigao 21 gol.

Ove sezone, Bajern je neporažen kod kuće, pobedivši u šest od sedam utakmica. Prošle sezone, međutim, nisu uspeli da pobede Hofenhajma, bilo je 1:1 na Alijanc Areni.

Hofenhajm nije u naročito dobroj formi u poslednje vreme. Oni imaju samo jednu pobedu u poslednjih sedam utakmica. Posle 16 utakmica nalaze se na sedmom mestu na tabeli sa 24 boda. Loše igre Dortmunda i Frankfurta u poslednje vreme omogućile su im da ostanu u konkurenciji za plasman u evro-kupove jer im crno-žuti na petom mestu beže samo tri boda.

Hofenhajm, slično Bajernu, igra na veliki broj golova, na njihovim utakmicama pada 3,88 golova u proseku. Čak 15 od njihovih 16 utakmica došlo je GG. Od čega poslednjih 11 u nizu.

Postizali su gol u svakoj utakmici. Sa 32 postignuta gola, Hofenhajm ima peti najbolji napad u ligi, ali je primio čak 30 golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&GG (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost