''KNEŽEVI'' IMAJU OZBILJNIH PROBLEMA SA DANAŠNJIM RIVALOM: Nisu ga savladali na poslednjih sedam duela pred svojim navijačima

V.M.

13. 01. 2024. u 09:33

U okviru 18. kola francuske Lige 1, fudbaleri Monaka će na stadionu ''Luj ||'' dočekati tradicionalno neugodni Rems (17:00).

КНЕЖЕВИ ИМАЈУ ОЗБИЉНИХ ПРОБЛЕМА СА ДАНАШЊИМ РИВАЛОМ: Нису га савладали на последњих седам дуела пред својим навијачима

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini su imali odličan prvi deo sezone i 2024. godinu su dočekali na trećem mestu na tabeli sa 33 osvojena boda, sedam manje od vodećeg PSŽ-a.

Cilj ekipe je svakakao povratak u Ligu šampiona, a treće mesto im to garantuje tako da se može reći da menadžer Adi Hiter radi veoma dobar posao od svog dolaska na klupu.

Svoj prvi meč u novoj godini Monako je odigrao prošle nedelje kada je u Kupu Francuske gostovao Lansu. Vodio je sa 2:0 nakon 20 minuta igre, ali dozvolio ja aktuelnom viceprvaku da poravna rezultat, pa su pobednika odlučivali penali u kojima su bolji bolji ''kneževi'' i tako se plasirali u šesnaestinu finala.

Ono što je glavna odlika ove ekipe je napadačka igra, Monako je postigao 33 pogotka do sada i jedino je PSŽ više puta tresao mrežu od njega u Ligi 1 (42).

Na noge mu danas dolazi tradicionalno neugodan protivnik, ekipa Remsa koja je neporažena na svojih poslednjih sedam poseta stadionu ''Luj ||''. Doduše, za vreme tog niza je ostvarila samo dve pobede uz čak pet remija.

Gosti takođe igraju veoma dobro ove sezone, mladi menadžer Vil Stil ponovo briljira na klupi i njegovi izabranici su osmi na tabeli sa 26 osvojenih bodova.

Svoj poslednji ligaški meč odigrali su sa Avrom i slavili su sa 1:0 pogotkom Nakamure.

Kao i njegov današnji rival, Rems je bio uspešan u Kupu Francuske proteklog vikenda kada je rutinskim trijumfom nad Dižonom (3:0) započeo 2024. godinu.

Za vreme januara i početkom decembra igra se Afrički kup nacija, tako da će brojni timovi biti pogođeni izostancima bitnih igrača što je i slučaj sa ovim ekipama.

Monako je bez Salisua, Diakatea, Diate, Kamare, Minamina, Enrikea, Emboloa i Mataza.

Sa druge strane neće biti Ričardsona, Oumara i Ibrahima Diakitea, Abdelhamida i Itoa.

Goleade su redovna pojava kada igra Monako i verujemo da će to i danas biti slučaj, a očekujemo i da kneževi ostanu neporaženi jer su jedna od najboljih domaćinskih ekipa u prvenstvu.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,40)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)