''TOBDŽIJE'' KONAČNO NAMESTILE NIŠANSKE SPRAVE: Arsenal gostuje na mestu gde je prošle sezone izgubio titulu

V.M.

30. 01. 2024. u 08:29

U 22. kolu Premijer lige četa Mikela Artete će imati težak ispit na ''Siti graundu'', gde će je dočekati nekadašnji dvostruki prvak Evrope Notingem forest (20.30).

ТОБЏИЈЕ КОНАЧНО НАМЕСТИЛЕ НИШАНСКЕ СПРАВЕ: Арсенал гостује на месту где је прошле сезоне изгубио титулу

Foto Profimedia

Nakon nekoliko veoma loših rezultata i samo jedne ostvarene pobede na sedam utakmica između početka decembra i januara, Arsenal je konačno prikazao šampionsku partiju u kojoj je preslišao Kristal palas sa 5:0.

Postizanje golova je baš mučilo ''tobdžije'' koje su protiv gradskog rivala dale isto golova kao i za vreme pomenutog negativnog niza.

Ipak, i pored tih slabih nastupa gosti se nalaze na trećem mestu tabele Premijer lige i zaostaju ''samo'' pet bodova za vodećim Liverpulom, dok su izjednačeni po broju sakupljenih poena sa Sitijem, odnosno Aston vilom.

Zbog poraza koji im je Liverpul naneo početkom meseca u FA kupu, ''tobdžije'' su bile slobodne za vikend i imale su deset dana da pripreme ovaj meč tako da bi trebalo da prikažu dobru partiju na ''Siti graundu'', mestu na kojem su prošle godine i matematički izgubile šansu za titulu porazom u 37. kolu (0:1).

Arsenal će danas pokušati da prekine još jedan negativni niz, a to su četiri vezana gostovanja u svim takmičenjima na kojima nisu ostvarili nijednu pobedu.

Iako je bilo dosta priča da će pokušati da dovedu Ajvana Tonija ili nekog drugog centarfora za vreme prelaznog roka, do toga nije došlo i Arteta će morati da izgura sezonu do kraja sa sastavom koji mu je na raspolaganju.

Što se tiče Notingema, on je ''živnuo'' nakon smene trenera i igra veoma zanimljive utakmice od kada je Nuno Espirito Santo na ''kormilu'' zamenio Stiva Kupera.

Iskusni Portugalac je vodio Forest na šest utakmica i njegovi izabranici su upisali tri pobede uz dva remija i poraz, a ono što je posebno interesantno je to da je na tih šest susreta viđeno čak 26 pogodaka, preko četiri u proseku!

Upravo su jednu takvu goleadu odigrali u prošlom kolu kada ih je Brentford na povratku Ajvana Tonija savladao sa 3:2.

Nekadašnjem dvostrukom prvaku Evrope je cilj opstanak u Premijer ligi i za sada ga ispunjavaju jer su trenutno 16. sa četiri boda prednosti u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte, ali to se uskoro može promeniti.

Naime, Forest i Everton su pod istragom fudbalskog saveza za kršenje finansijksog fer-pleja i postoji mogućnost da im bude oduzet određen broj poena što može u potpunosti poremetiti situaciju na tabeli.

Ako pogledamo izostanke, oba tima imaju problema sa njima.

Domaćin će biti bez Orijea, Aine, Avonjija, Felipea, Kuajtea, Nikatea, Tavareša i Sangarea, dok će kod gosta meč propustiti Parti, Timber, Vieria, Tomijasu i Elneni.

U prvom delu sezone Arsenal je savladao Forest sa 2:1, a mi verujemo da će i večeras doći do vredna tri boda. Za hrabrije bismo predložili i golove uz fiks zbog stila fudbala koji Notingem igra od dolaska Espirita Santa na klupu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,43)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 3,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024