"LAVOVI" I "AJKULE" ZA ISTORIJU: Ko će do prve pobede u nokaut fazi Afkona?

O. M.

29. 01. 2024. u 10:52

MAURITANIJA i Zelenortska Ostrva boriće se za svoje mesto u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija, ovog ponedeljka od 18 časova u Obali Slonovače.

ЛАВОВИ И АЈКУЛЕ ЗА ИСТОРИЈУ: Ко ће до прве победе у нокаут фази Афкона?

Foto Profimedia

I "plave ajkule" i "lavovi Šingetija" pokušaće da izbore prvu pobedu u nokaut fazi AFKON-a, s tim što su Ostrvljani već jednom igrali četvrtfinale, ali 2013. godine kada je četvrtfinalom počela nokaut faza.

"Ajkule" su i sada favoriti, naročito kada se uzme u obzir da Mauritanija nikada nije prošla grupu.

Nisu "lavovi" do ovog Afkona imali ni pobedu na završnim turnirima, a ovde su u trećem kolu savladali Alžir. Ali nije to bilo sve što su do sada uradili, pošto su u prva dva kola dosta namučili Burkinu Faso i Angolu. Burninjani su tek u dubokoj nadoknadi stigli do pobede, a Angola je vodila 1:0 i 3:1, ali je poslednjih pola sata strepela za dva boda.

Istovremeno, Zelenorćani su prvo pobedili Ganu, tek u zaustavnom vremenu, zatim lako izašli na kraj sa Mozambikom, da bi u borbi za prvo mesto u grupi izborili remi sa Egiptom. Faraoni su u trećem minutu nadoknade stigli do 2:1, ali "ajkule" su šest minuta kasnije poravnale i izborile prvo mesto u grupi. Time i lakšeg protivnika, poslali su Egipćane na DR Kongo koji ih je izbacio na penale.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,15)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)