VELIKI DERBI U EREDIVIZIJI: Ajaks znatno podigao formu pred dolazak neverovatnog PSV-a

V.M.

03. 02. 2024. u 08:45

NOVI obračun holandskih velikana gledaćemo večeras na ''Johan Krojf areni'' od 20 časova.

ВЕЛИКИ ДЕРБИ У ЕРЕДИВИЗИЈИ: Ајакс знатно подигао форму пред долазак невероватног ПСВ-а

Foto Profimedia

Domaćin je podigao nivo igre i u seriji od tri vezana trijumfa dočekuje derbi, dok o gostima ne treba trošiti reči jer su od mogućih 57 poena osvojili 55, tako da bi trebali da gledamo veoma dobar meč.

Nakon što je podelio plen sa Utrehtom (1:1), PSV se vratio na pobedičku stazu trijumfom nad Almereom rezultatom 2:0. Oba gola postigao je iskusni Luk de Jong, prvo u 45. a zatim i u 63. minutu.

Na taj način iskoristili su kiks Fejenorda koji je remizirao sa Tventeom i sada imaju čak 12 poena prednosti u odnosu na najbližeg pratioca i sigurno koračaju ka tituli koju su poslednji put osvojili 2018. godine.

Izabranici Petera Boša igraju fenomenalno tokom čitave sezone, napadački su ubojiti, a uz to imaju i veoma čvrstu odbranu o čemu najbolji svedoči njihova gol-razlika 62:8.

Pored prvenstva, osvojili su Superkup, plasirali su se u osminu finala Lige šampiona gde će igrati sa Dortmundom, dok su jedino ''razočarenje'' imali u kupu gde je bolji od njih bio Fejenord.

Dodatno samopouzdanje ''filispovcima'' daje činjenica da su na poslednjih šest međusobnih duela bili bolji od Ajaksa, a posebno su dominantni bili u prvom delu kampanje kada su pred svojim navijačima slavili sa 5:2.

Što se tiče domaćina, on je konačno pronašao svog trenera u vidu Džona van et Šipa koji radi odličan posao od kada je preuzeo ekipu sredinom oktobra.

Ajaks posebno dobro izgleda nakon zimske pauze i vezao je tri trijumfa nad Go Ahed iglsima, Valvajkom i Heraklesom.

Na tim mečevima bio je napadački veoma raspoložen, postigao je 11 golova, a ono što je još bitnije je to da se popeo na peto mesto tabele Eredivizije.

Nakon najgoreg starta sezone plasman u Ligu šampiona bi bio veliki uspeh za ''kopljanike'' koji imaju četiri boda manje od Tventea koji trenutno zauzima treće mesto, poziciju koja vodi u kvalifikacije za najjače evropsko takmičenje koje će se iduće godine igrati u novom formatu.

Što se tiče izostanaka, domaćin će biti bez Avilje i Šutala, dok će kod gosta meč propustiti Lang i Bela Kočap, dok je Ferman pod znakom pitanja.

Na četiri od posledinjh pet duela ovih timova dolazila je igra 3+, a večeras očekujemo novu goleadu u režiji ovih velikana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,54)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)