ROTERDAMSKI DERBI VAŽAN OBEMA EKIPAMA: Fejenord ne predaje lako šampionsku krunu, Sparta se nada plej-ofu za Ligu konferencija

O. M.

11. 02. 2024. u 14:02

GRADSKI derbi Roterdama zatvara 21. kolo holandske Eredivizije.

РОТЕРДАМСКИ ДЕРБИ ВАЖАН ОБЕМА ЕКИПАМА: Фејенорд не предаје лако шампионску круну, Спарта се нада плеј-офу за Лигу конференција

Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Fejnord zaostaje deset bodova za vodećim PSV Ajndhovenom i svakim kolom je sve dalje od odbrane titule. Istina, , "filpsovci" su u poslednja tri kola malo popustili, pošto su nakon 17 startnih pobeda u naredna tri kola ostvarili samo jednu, uz dva remija, ali i ovih 56 bodova, u odnosu na Fejenordobvih 46 je neverovatan podvig. 

Što se tiče Fejenorda, nemaju navijači šta da zamere svojim ljubimcima, koji u ovom trenutku imaju više bodova nego prošle godine posle 20. kola, a oni su prilično konforno osvojili titulu prošle sezone ispred Ajaksa.

Upravo je Ajaks jedan od dve ekipe koje su stale na put PSV-u, druga je Utreht. Tačnije Utreht je bio prvi, Ajaksu je to uspelo u prošlom kolu. Ostaje da se vidi, a to će se znati pre početka Fejenordove utakmice hoće li Folendam imati snage da nešto uradi protiv ekipe iz Ajndhovna.

Ali, Fejenord mora da gleda prvo sebe i svoje rezultate. Pobeda u gradskom derbiju je imperativ, ali ona je retko dovođena u pitanje poslednjih godina, pa i decenija. "Ponos severa" propustio je da pobedi samo pet od poslednjih 20 derbija Roterdama.

Sparta je na devetom mestu Eredivizije. Bore se za plasman u plej-of" čiji pobednik će osigursati mesto u Ligi konferencija naredne sezone.

Najveći konkurent za osmu poziciju im je Zvole, od koga su u prošom kolu neočekivano izgubili kod kuće sa 2:0. Inače, imaju problem kod kuće, na strani su osvojili gotovo dvostruko više bodova nego na svom terenu (17:9). Samo PSV, Fejenord i Tvente imaju bolji učinak u gostima od njih.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)