BIĆE GOLOVA U KELNU: Novi trener Timo Šulc preporodio napad "jarčeva"

O. M.

16. 02. 2024. u 09:29

U prvom meču 22. kola nemačke Bundeslige Keln dočekuje Verder iz Bremena.

БИЋЕ ГОЛОВА У КЕЛНУ: Нови тренер Тимо Шулц препородио напад јарчева

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Utakmica na "Rajn Energi stadionu" počinje u 20 časova i 30 minuta.

Posle 21 odigranog kola, "jarčevi" su u veoma teškoj poziciji, s obzirom na to da zauzimaju 16. mesto na tabeli, sa pet bodova manje od Union Berlina, koji je prvi tim "iznad crte".

Uz to, sa ukupnom gol-razlikom 15:35, domaćini imaju najslabiji napad u ligi sa prosekom manje od jednog postignutog gola po meču. To je ujedno, uz Francuski Klermon, najslabiji napad u svim Ligama petice, a teško da ćete i u nekoj drugoj ozbiljnijoj ligi naići na tako neefikasnu ekipu.

Ako žele da i naredne sezone igraju u Bundesligi, ovo je segment igre koji "jarčevi" moraju da unaprede što pre, a nadu im daju rezultati u prethodna tri kola, gde je Keln prvo zabeležio remi 1:1 u gostima sa Volfsburgom, a potom sa 2:0 savladao šestoplasirani Ajntraht iz Frankfurta. Keln je u prethodnom kolu ugostio Hofenhajm i bio na ivici pobede, pošto je do samog kraja meča vodio 1:0, ali je Andrej Kramarić u nadoknadi vremena postigao gol za izjednačenje, što je bio i konačan rezultat.

Novi trener Timo Šulc, koji je od Nove godine zamenio Štefana Baumgarta, uneo je taj napadački duh i pod njegovom komandom "jarčevi" su poveli na svakoj utakmici na kojoj su osvajali bodove. A izgubili su samo jednu od početka 2024. godine, doduše prilično ubedljivo na gostovanju Borusiji iz Dortmunda (0:4).

Verder iz Bremena je novogodišnju pauzu iskoristio na najbolji mogući način da se pripremi za nastavak šampionata i u 2024. je zabeležio tri pobede u pet utakmica. Izvukli su im se sa Bohum koji je osvojio bod i Hajdenhajm koji ih je u prošlom kolu iznenadio u Bremenu ofanzivnom i agresivnom igrom. Pobedili su gosti na kraju sa 2:1, a oba gola postigli su u razmaku od šest minuta početkom utakmice pa Verder posle od tog šoka nije uspeo da se oporavi.

Ali, ni Bajern Minhen nije uspeo da se oporavi od poraza protiv Verdera, koji će ga možda koštati i titule. A Verder je sada na solidnom desetom mestu sa 26 bodova, dostižnih šest manje od šestoplasiranog Ajntrahta i mesta koje vodi u Evropu na jesen.

Što je još važnije, imaju čak deset bodova više od današnjeg rivala koji je prvi ispod crte, pa bi im pobeda u ovoj utakmici bila veliki korak ka obezbeđivanju opstanka u Bundesligi, što je ipak bio primarni cilj pred početak prvenstva.

Probuđeni napad Kelna, ali još više istorija međusobnih susreta, kažu da će biti golova na obe strane. To se desilo u šest poslednjih dvoboja, a znalo je da dođe i "7+" (7:1 za Keln prošlog januara, 6:1 za Verder u junu 2020).

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!