KLUB JE U RASULU, ALI TIM ZA TO NE MARI: Vest bromvič albion uprkos brojnim problemima grabi ka plej-ofu

O. M.

16. 02. 2024. u 12:03

VBA dočekuje Sautempton na otvaranju 22. kola engleskog Čempionšipa. Utakmica se igra na stadionu Hotorns od 21 čas.

КЛУБ ЈЕ У РАСУЛУ, АЛИ ТИМ ЗА ТО НЕ МАРИ: Вест бромвич албион упркос бројним проблемима граби ка плеј-офу

FOTO: AP

Samo Lester (38) je osvojio više bodova u gostima od Sautemptona (29), ali su isto tako samo "lisice" i Lids junajted (po 40) osvojili više bodova od Vest broma kod kuće. Samo po tom parametru ovo bi bio derbi kola, ali on je taj atribut zaslužio već činjenicom da petoplasirani tim dočekuje trećeplasiranog.

Sautempton je u utorak izgubio od Bristol Sitija i to im je bio prvi poraz od septembra, nakon niza od 22 utakmice! Koliko je engleski Čempionšip surovo takmičenje i s pravom nosi epitet "najjače druge lige na svetu" pokazuje to što je taj jedan poraz bio dovoljan da sruši sve što su "sveci" gradili 22 utakmice, jer ih je izbacio iz zone direktnog plasmana u Premijer ligu.

NAjbveći problem Sautemptona, koji moraju da reše pred dolazak težih protivnika u završnici sezone, je što se muče protiv ekipa iz gornjeg dela tabela, čak i kad pobeđuju. Protiv timova iz prvih 12, imaju četiri pobede u 13 utakmica i samo su jednom sačuvali mrežu.

VBA je uprkos ogromnim finansijskim problemima i pobuni navijača protiv vlasnika na petom mestu na tabeli. Koliki je to uspeh govori i podatak da nisu kupili nijednog novog igrača, sve novajlije su ili došle bez obeštećenja ili su na pozajmice a matični klubovi im plaćaju doprinose. 

Zaostaju 14 bodova za Lidsom na drugom mestu i imaju četiri boda više od Hala na sedmom.

Nemaju poraza u tri poslednje utakmice i samo dva u poslednjih osam. Kod kučće imaju samo dva poraza od početka sezone, od Hadersfilda i od Lestera.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPOZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu