HOĆE LI HSV OPET UPRSKATI NA KRAJU? Slavni nemaki klub pet godina bezuspešno pokušava da se vrati u Bundesligu

O. M.

25. 02. 2024. u 10:56

U prvom meču nedeljnog programa dvadeset i trećeg kola nemačke 2. Bundeslige, Hamburger na svom terenu dočekuje Elversberg.

ХОЋЕ ЛИ ХСВ ОПЕТ УПРСКАТИ НА КРАЈУ? Славни немаки клуб пет година безуспешно покушава да се врати у Бундеслигу

Foto: Profimedia

Svih pet sezona nakon ispadanja iz Bundeslige, Hamburger je bio na korak od povratka u elitni razred nemačkog fudbala, ali su ih sreća i forma na samom kraju trke svaki put izneverili.

Ukoliko domaći tim želi da izbegne istu situaciju ovoga puta, mora da unapredi formu uoči drugog dela sezone i napravi bodovnu razliku u odnosu na konkurenciju. Već samim pogledom na tabelu jasno je da neće biti lako, s obzirom da glavni rivali u borbi za direktan ulazak u viši rang Sent Pauli i Holštajn Kil  igraju fenomenalno i imaju četiri, odnosno deset bodova više od Hamburgera.

Pre samo nekoliko kola ovaj bodovni zaostatak je bio znatno manji, ali sa samo četiri osvojena boda u prethodna četiri meča domaći tim je drastično zakomplikovao svoju poziciju pa je trijumf protiv Elversberga imperativ.

Malo ko je verovao da će u svoj debitantskoj sezoni u Cvajti posle 22 odigrana kola biti u sredini tabele i da će sa 32 boda biti bliži ekipama koje se bore za plasman u Bundesligu, nego timovima iz zone ispadanja.

Gosti su zabeležili samo jedan poraz u 2024. godini, što im donosi veliko samopouzdanje. Ipak, nije realno da se gosti mogu uključiti u borbu za prva tri mesta, mada, sve dok postoji nada Elversberg se neće predati. 

Elversberg je u prvom delu sezone pobedio sa 2:1.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)