ANČELOTI U PROBLEMU: Najbolji igrač Reala neizvestan za Sevilju

O. M.

25. 02. 2024. u 13:34

U derbi meču 26. kola španske La Lige, lider šampionata Real Madrid dočekuje ekipu Sevilje.

АНЧЕЛОТИ У ПРОБЛЕМУ: Најбољи играч Реала неизвестан за Севиљу

FOTO: Tanjug/AP

"Kraljevići" su sa dva remija u poslednja tri kola La lige ponovo zakomplikovali stanje na vrhu tabele, pa iako su ubedljivo pobedili najbližeg pratioca Đironu koja je posle toga pretrpela novi poraz i od Bilbaa, nisu uspeli da stvore preterano vleiku razliku.

Još gore po "blankose", ta dva remija su iskoristili fudbaleri Barselone da smanje zaostatak na osam bodova, pa su posle pobede nad Hetafeom bar privremeno preuzeli drugu poziciju, bar do sutra veče.

Fudbalere Reala posle duela sa Seviljom očekuje meč sa Valensijom uoči revanša osmine finala Lige šampiona protiv Lajpciga, pa bi taj zgusnut rapsored mogao da predstavlja problem za trenra Karla Ančelotija kako da iskombinuje sastave, naročito imajući u vidu poduži zdravstveni karton ekipe. Doduše, Real ima gol prednosti iz Lajpciga, ali Nemce nikada ne smete otpisati.

Prema poslednjim informacijama, domaćin, uz Alabu, Militaoa i Kutroa koji su dugo povređeni, kao i Karvahala i Kamavinge koji su suspendovani zbog kartona, u duelu sa Seviljom neće moći da računa na svog najboljeg igrača i prvog strelca La lige Džuda Belingama koji se opet žali na povredu zgloba, kao ni na napadača Hoselua.

Sevilja iza sebe ima jednu od najgorih polusezona u svojoj novijoj istoriji. Već su eliminisani iz Evrope u grupnoj fazi Lige šampiona, prvi put posle dugo vremena, i neće moći da brane trofej osvojen u Ligi Evrope prethodne godine.

Osim toga, ono što dodatno brine navijače gostujućeg tima je činjenica da se njihovi ljubimci nakon 25 odigranih kola nalaze u donjoj polovini tabele, sa samo 24 osvojena boda, sedam više od Kadiza koji je prvi tim „ispod crte“.

S obzirom na to da šestoplasirani tim La lige Real Sosijedad ima čak šesnaest bodova više od Sevilje, jasno je da su šanse gostiju da idu u Evropu naredne sezone u domenu metafizike, posebno nakon eliminacije iz Kupa kralja od Atletiko Madrida.

NAŠ PREDLOG: 1-1 (kvota 1,77)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

JUNAJTED JE U VELIKOJ OPASNOSTI DA OSTANE BEZ IGRANJA U EVROPI: Pritisak na Erika ten Haga dostiže maksimum pred gostovanje u prestonici