JEDAN PROŠLOGODIŠNJI FINALISTA JE VEĆ ISPAO: Može li Bašakšehir da preživi "oluju sa Crnog mora"?

O. M.

28. 02. 2024. u 09:32

PROŠLOGODIŠNjI finalista Kupa Turske Istanbul Bašakšehir gostuje Trabzonsporu u drugoj utakmici četvrtfinala.

ЈЕДАН ПРОШЛОГОДИШЊИ ФИНАЛИСТА ЈЕ ВЕЋ ИСПАО: Може ли Башакшехир да преживи олују са Црног мора?

FOTO: Hakan Burak Altunoz / AFP / Profimedia

Pošto je branilac trofeja Fenerbahče u utorak šokantno poražen od Ankaragudžua, reprize finala sigurno neće biti, a pobednik ovog duela će u polufinalu igrati protiv Galatasaraja ili Fatiha Karagumruka. 

Poslednji par četvrtfinala čine Bešiktaš i Konjaspor koju odnedavno trenira nekadašnji golman Partizana Fahrudin Omerović.

Zanimljivo je da je prošle godine Trabzonspor zaustavljen u četvrtfinalu od strane Ankaragudžua, dok je "oluja sa Crnog mora" poslednji put osvojila trofej 2020. godine, kada je u finalu savladao Alanju. Bašakšehiru je prošlogodišnje finale bilo treće u istoriji i sva tri su izgubili.

Što se tiče igara u Superligi Turske, Trabzon je prevazišao krizu u kojoj je bio tokom januara pa je posle četiri vezana poraza sada nanizao tri pobede i opet je na trećem mestu, doduše sa istim brojem bodova kao četvrtoplasirani Bešiktaš.

Najbolji strelac tima Pol Anuaču dobijao je na kašičicu priliku u dresu Nigerije na AFKON-u, ali se u Trabzon ipak vratio sa srebrenom medaljom oko vrata. Od povratka je odigrao samo nekih pola sata, ali kada se zahukta, od njega treba očekivati golove i asistencije.

Bašakšehir je sedmi na tabeli sa 36 bodova, tri manje od petoplasiranog Kasimpaše i mesta koje će najverovatnije voditi u Ligu konferencija.

Trabzon je favorit zbog trenutne forme, kvaliteta igračkog kadra i domaćeg terena.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU POTKASTA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu