''ZMAJEVI'' SU POZNATI KAO DOMAĆINSKA REPREZENTACIJA: Tradicija kaže da Vels zna kako se igra sa Fincima

V.M.

21. 03. 2024. u 07:50

U polufinalu grupe ''A'' baraža za Evropsko prvenstvo sastaće se Vels i Finska. Meč se igra u Kardifu pred 35 000 vatrenih navijača ''zmajeva'' (20:45), a pravdu će deliti rumuski sudija Ištvan Kovač.

ЗМАЈЕВИ СУ ПОЗНАТИ КАО ДОМАЋИНСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА: Традиција каже да Велс зна како се игра са Финцима

FOTO: AP

Pobednik večerašnjeg meča sastaće se u finalu sa boljim iz duela Poljska - Estonija, a pobednik finala otići će na Euro gde ga čeka mestu u grupi ''D'' gde se nalaze Francuska, Holandija i Austrija.

Što se tiče domaćina, on je bio u veoma zanimljivoj grupi ''D'' u kvalifikacijama. Iako je loše započeo, uhvatio je zalet sredinom ciklusa i pobedom nad Hrvatskom dva kola pre kraja doveo je sebe u situaciju da odlučuje sam o svojoj sudbini. Ipak, remizirao je sa Jermenijom i Turskom i na kraju se morao zadovoljiti trećim mestom u grupi ''D''.

Dobra vest za ''zmajeve'' je to što će novu šansu imati preko baraža koji im je ostao u lepom sećanju, jer su upravo preko njega osigurali svoje prvo igranje na Svetskom prvenstvu u Kataru kada su bili bolji od Austrije i Ukrajine pred svojim navijačima.

Ako pogledamo isključivo Evropska prvenstva, učestvovali su se na poslednja dva, a najveći uspeh imali su 2016. u Francuskoj kada su dogurali do polufinala gde ih je savladao eventualni šampion Portugal.

Forma ekipe nalaže da imaju odlične šanse da se plasiraju i na treći uzastopni Euro jer su na poslednjih šest utakmica, što takmičarskih što prijateljskih, upisali po tri pobede i remija.

Sa druge strane, Finci su se borili sa Kazahstanom, Slovenijom i Danskom za prva dva mesta u grupi ''H'', ali slaba forma sredinom ciklusa ih je koštala direktnog plasmana na Euro. Zauzeli su treće mesto sa 18 sakupljenih poena, međutim zbog Lice nacija imaće još jednu priliku da se dokopaju drugog Evrospkog prvenstva u istoriji reprezentacije.

Prvo učešće na Euru imali su upravo na prošlom izdanju prestižnog takmičenja, ali nisu uspeli da izađu iz grupe, iako su turnir otvorili iznenađujućom pobedom nad Danskom.

Sada će im sam plasman na turnir biti veliki uspeh, ali skorija istorija međusobnih duela im ne daje mnogo šansi da to učine.

Tradicionalno gledano, Finci su dosta slabo igrali protiv Velšana koji su neporaženi na minula četiri duela protiv njih, a kada su se našli u grupi ''4'' grupe ''B'' Lige nacija 2020. godine savladali su ih u oba navrata (1:0, 3:1).

Što se tiče izostanaka, obe selekcije imaju određenih problema. Domaćini su bez Loua, Kabanga i Lokjera, dok će sa druge strane meč propustiti Tejlor i Fors.

Dobra vest za večerašnje rivale je što će pobednik u eventualnom finalu baraža imati prednost domaćeg terena, a mi očekujemo da to bude Vels koji je poznat kao veoma jaka domaćinska ekipa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Ide dalje 1 (kvota 1,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!