"ZVEZDE OKEANA" PRIŽELJKUJU OSVETU: Repriza dvomeča iz prošlog ciklusa kvalifikacija za AFKON

O. M.

20. 03. 2024. u 10:35

SAMO nešto više od mesec dana po okončanju AFKON 2023, počinju kvalifikacije za naredni ciklus Afričkog kupa nacija.

ЗВЕЗДЕ ОКЕАНА ПРИЖЕЉКУЈУ ОСВЕТУ: Реприза двомеча из прошлог циклуса квалификација за АФКОН

Profimedia

U jednoj od utakmica preliminarne runde Somalija dočekuje reprezentaciju Esvatinija, starijim ljubiteljima fudbala i zanimljive geografije poznatiju pod starim imenom Svazilend.

Somaliji je ovo drugo uzastopno učešće u kvalifikacijama posle odsustva dužeg od 30 godina, uzrokovanog građanskim ratom. 

"Zvezde okeana" dobile su priliku da se uključe od preliminarne runde prošlih kvalifikacija, igrajući domaće mečeve u Tanzaniji i Maroku. I u prošlom ciklusu žreb ih je spojio sa selekcijom "kraljevog štita" koja je bila bolja u dvomeču - 3:0 u Dar Es Salamu i 2:1 u Mbombeli gde je Esvatini bio domaćin.

U međuvremenu, Somalija se okušala i u kvalifikacijama za naredni Mundijal, gde je glatko poražena u prva dva kola, od Alžira u gostima i od Ugande kao nominalni domaćin.

Somalija je 12 utakmica bez pobede u svim takmičenjima, a poslednji trijumf ostvarila je u decembru 2019. godine protiv Burundija u okviru CECAFA šampionata.

S druge strane, Esvatini je svoj ciklus kvalifikacija za Mundijal započeo sa dva poraza, od Zelenortskih Ostrva i Libije, a njihov niz bez pobede je nešto kraći i iznosi šest utakmica.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja