BIĆE GOLOVA U BARSELONI: Šampion Evrope bez poraza 39 utakmica

O. M.

28. 03. 2024. u 10:47

ŠAMPION Evrope, ženski fudbalski klub Barselona, dočekuje ekipu Brana u revanšu četvrtfinala Lige šampiona. Utakmica se igra od 18 časova i 45 minuta na stadionu "Johan Krojf".

БИЋЕ ГОЛОВА У БАРСЕЛОНИ: Шампион Европе без пораза 39 утакмица

FOTO: Tanjug/AP

Prvi meč u Norveškoj završen je pobedom Barse od 2:1, pa bi se moglo reći da će revanš biti formalnost. Poznat je već protivnik u polufinalu, biće to fudbalerke Čelsija koje su u četvrtfinalnom dvomeču bile bolje od Ajaksa. Za Čelsi inače nastupa i naša reprezentativka Jelena Čanković koja je pre deset godina nosila dres Barselone.

Barsa je u poslednjih pet godina četiri puta igrala finale Lige šampiona i dva puta je osvajala trofej. Glavne zvezde "blaugrane" su Aitana Bonmati, zvanično najbolja fudbalerka sveta za prošlu godinu u izboru FIFA i Frans fudbala, zatim Selma Paraueljo koja je najbolji strelac Lige šampiona i Norvežanka Karolina Grejam Hansen, najbolji asistent Lige šampiona.

Šampionke Evrope ne znaju za poraz 39 utakmica, od maja prošle godine kada su poražene na gostovanju ŽFK Madridu. Od tada su pobedili sve osim dve utakmice, protiv Levantea u Ligi F (1:1) i protiv Benfike u Ligi šampiona kada je bilo neverovatnih 4:4. Barselona je tada izbegla poraz u šestom minutu nadoknade, ali taj meč ionako nije imao rezultatski značaj jer su obe ekipe već bile u nokaut fazi.

Pre četiri dana Barsa je savladala Real Madrid sa 3:0, ali ženski "klasiko" daleko je od pravog derbija, jer je Real osnovan tek pre tri godine, mada su u tri sezone uspele da osvoje dva druga i jedno treće mesto u Ligi F.

NAŠ TIP: I2+&II2+ (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!