"LJILJANI" (NE)ODUSTAJU OD BUNDESLIGE: Derbi začelja na Rur stadionu donosi otvoren fudbal

O. M.

31. 03. 2024. u 08:35

BOHUM dočekuje Darmštat u 27. kolu nemačke Bundeslige. Utakmica na stadionu "Rur" igra se od 19 časova i 30 minuta i slovi za derbi začelja.

ЉИЉАНИ (НЕ)ОДУСТАЈУ ОД БУНДЕСЛИГЕ: Дерби зачеља на Рур стадиону доноси отворен фудбал

Foto: Profimedia

Čini se da je Darmštat odavno digao ruke od ovosezonske Bundeslige pošto je sa 13 bodova ubedljivo poslednji, ali slabe igre konkurencije održale su im nadu u opstanak.

Darmštat je samo jednom uspeo da veže dve sezone u elitnom razredu nemačke fudbalske piramide, a svakim kolom šanse da im to uspe ove sezone sve su manje. Ipak, sa osam kola do kraja takmičenja 16. mesto koje donosi baraž nije toliko nedostižno, pod uslovom naravno da "ljiljani" podignu nivo igre.

Pobedom u Bohumu mogli bi čak i da se nadaju 15. mestu jer bi u tom slučaju smanjili zaostatak za današnjim domaćinom na podnošljivih devet bodova.

Upravo zbog toga Bohum ovde ne sme da dozvoli kiks. Naročito zato što je najugroženiji od onih šest-sedam ekipa koje još nisu obezbedili opstanak a nalaze se iznad crvene zone.

U prethodnom kolu, poslednjem pre reprezentativne pauze, Bohum je poražen od direktnog rivala Majnca koji je u poslednja četiri kola za isto toliko bodova smanjio zaostatak za "plavima". 

Darmštat je u prošlom kolu poražen sa ubedljivih 5:2 od minhenskog Bajerna, koji još nije odustao od borbe za "salatarom", iako ona samo što nije dospela u ruke fudbalera Leverkuzena i njihovog menadžera Šabija Alonsa.

To je još uvek lakši poraz od jesenjeg protiv istog rivala  kada je Bajern poedio sa 8:0, ali "ljiljani" su i nedavno doživeli jednu prilično veliku blamažu, izgubivši sa 6.0 od Augzburga. na poslednje tri utakmice primili su 13, a postigli samo dva gola.

Zanimljivo je da Darmštat igra bolje u gostima nego kod kuće. Na strani su osvojili sedam bodova, od ukupno 13, ali čak i kad gube čine to dostoajnstvenije. Lajpcig koji se bori za mesto u Ligi šampiona jedini je tim koji ih je pobedio sa više od gola razlike na poslednjih sedam gostovanja.

Nekadašnji napadač Partizana Takuma Asano postigao je oba gola u pobedi Bohuma na prethodnom susretu ovih ekipa, a on je sa ukupno šest golova i najbolji strelac "plavih". Austrijanac Kevin Stoger je najbolji asistent tima sa sedam uspešnih dodavanja, a on je bio i najbolji pojedinac utakmice kada je Bohum zablistao i pobedio Bajern sa 3:2.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2-5 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)