BITKA ZA PLASMAN U PREMIJER LIGU DUGO NIJE BILA OVAKO ZANIMLJIVA: Razigrani Lids mora slaviti u prestonici kako bi sačuvao prvo mesto

V.M.

29. 03. 2024. u 11:28

JEDAN od derbija 39. kola engleskog Čempionšipa igra se na ''Vikeredž roudu'' gde će Votford ugostiti lidera prvenstva, ekipu Lidsa (21.00).

БИТКА ЗА ПЛАСМАН У ПРЕМИЈЕР ЛИГУ ДУГО НИЈЕ БИЛА ОВАКО ЗАНИМЉИВА: Разиграни Лидс мора славити у престоници како би сачувао прво место

FOTO: EPA

Borba za sam vrh tabele Čempionšipa je izuzetno zanimljiva. Sredinom sezone je delovalo da će se Lester prošetati do titule, a da će se ostali timovi boriti za drugo mesto koje direktno vodi u Premijer ligu, međutim, to više nije slučaj i trenutni lider je Lids koji je izjednačen po broju bodova sa ''lisicama''', ali je zbog bolje gol-razlike iznad njega na tabeli. Pravo na kiks ne postoji za ova dva tima jer im za vratom diše sjajni Ipsvič, najveći hit prvenstva. Momci sa ''Portmen rouda'' igraju fenomenalno  i imaju samo poen manje od Lidsa i Lestera i strpljivo čekaju njihovu grešku kako bi ih pretekli na tabeli.

Ono što vredi istaći je to da je Lester odigrao meč manje od pomenutih timova, ali je u dosta lošijoj formi od njih i sigurno je da nas očekuje neverovatno zanimljiva završnica prvenstva.

Što se tiče današnjeg meča, zadatak je jasan za Lids, a to je osvojiti tri boda i tako nastaviti sa sjajnim igrama koje pružaju u drugom delu sezone. Popularni ''paunovi'' su bez prvenstvenog poraza u 2024. godini i na 13 odigranih utakmica ostvarili su neverovatnih 12 pobeda uz remi sa Hadersfildom.

Očigledno je da se četa Danijela Farkea nalazi u ozbiljnom naletu, a s obzirom na partije koje pruža, slobodno se može reći da je glavni favorit za povratak u elitu.

Pored napada koji je među najboljima u ligi (70 posgitnutih golova), treba nahvaliti i odbranu gostiju koja igra na visokom nivou u martu, pa je Lids poslednja tri trijumfa ostvario bez primljenog gola.

Što se tiče Votforda, on mirno dočekuje završnicu sezone, trenutno je na sredini tabele na 13. mestu i zaostaje prevelikih 13 bodova za ekipama koja se nalaze na pozicijama koje vode u plej-of, tako da nema za šta da se bori.

Kao i uvek, turbulentnu sezonu "stršljenova" obeležile su brojne smene trenera, a večeras će ih sa klupe predvoditi bivši igrač Tom Kleverli koji je na svom debiju savladao Birmingem (1:0) okončavši seriju domaćina od četiri vezana meča bez trijumfa.

Danas će imati dosta teži zadatak protiv razigranog Lidsa koji juriša na povratak u Premijer ligu, a uz to će i tradicija biti protiv njega jer su gosti upisali tri uzastopne pobede nad Votfordom, uključujući trijumf iz prvog dela sezone kada je bilo 3:0 za nekadašnjeg engleskog šampiona.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,57)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!