PARTIZAN IZAŠAO IZ KRIZE REZULTATA: Tradicija kaže - "crno-beli" neće primiti gol "na krovu"

O. M.

03. 04. 2024. u 10:34

FUDBALERI Partizana gostuju ekipi Voždovca u utakmici 28. kola Superlige Srbije koja je na programu od 16 časova i 55 minuta na stadionu na krovu tržnog centra.

ПАРТИЗАН ИЗАШАО ИЗ КРИЗЕ РЕЗУЛТАТА: Традиција каже - црно-бели неће примити гол на крову

FOTO: M. Vukadinović

"Crno-beli" su konačno prekinuli seriju loših rezultata, jer su u prošlom kolu uspeli da savladaju subotički Spartak u Humskoj. Bilo je 1:0, a jedini strelac bio je novopečeni reprezentativac Srbije Samed Baždar u 22. minutu.

Povratak na pobedničku stazu nije doneo i povratak na čelo tabele jer je večiti rival i branilac šampionske titule Crvena zvezda maksimalno iskoristila dva Partizanova kiksa posle večitog derbija. Dok je "parni valjak" ostao bez pogona protiv Napretka i lučanske Mladosti, "crveno-beli" su osvojili šest bodova protiv dva Radnička.

Ostaje da se vidi da li je pobeda protiv "plavih golubova" najava izlaska iz krize ili samo trenutni bljesak izabranika Igora Duljaja, koji je, mora se priznati, u poslednje vreme imao i kadrovske probleme.

Dok je pre utakmice sa Spartakom problem crno-belih bila odbrana, jer su primili gol na svakoj utakmici od početka prolećnog dela sezone, sada je zaškripalo u napadu. Protiv Subotičana, mreža je sačuvana, ali na poslednja tri meča Partizan je postigao samo tri gola i jasno je da će morati da poradi na efikasnosti ukoliko želi da ostane u trci za titulu, gde je posle odličnog prvog dela sezone bio na pol-poziciji.

Sa druge strane, Voždovac još uvek čeka na trijumf u prolećnom delu sezone. Na osam odigranih mečeva u 2024. godini ekipa koju je tokom zimske pauze preuzeo Nikola Mitić zabeležila je šest poraza i osvojila samo dva boda.

Prvi deo sezone završili su u gornjem delu tabele, blizu zone koja garantuje kvalifikacije za evropska takmičenja, ali su usled loših rezultata pali na 11. mesto.

Promene koje je ekipa napravila tokom zimskog prelaznog roka, a koje su se uglavnom sastojale od prodaje najboljih igrača, negativno su se odrazile na rezultate tima koji se trenutno nalazi bliže zoni ispadanja nego izlasku u Evropu.

Partizan je u prvom delu sezone pobedio sa 3:0 u Humskoj, golovima Severine, Zahida i Saldanje, a prošle godine na "krovu" je bilo 4:0 za crno-bele, golovima igrača koji nisu više u Partizanu, Rikarda Gomesa (dva), Kvinsija Meniga i Nikole Terzića.

Voždovac nije postigao gol kod kuće protiv Partizana od 2020. godine ili četiri susreta. Zanimljivo je da je Voždovac češće pravio iznenađenja protiv Partizana u Humskoj gde ima tri pobede, nego na krovu tržnog centra gde je slavio samo dva put, u maju 2018. godine i martu 2019. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: PSN 2 (kvota 2,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)