ARSENAL SE TRIJUMFOM VRAĆA NA PRVO MESTO: ''Šeširdžije'' ne bi smele da predstavljaju problem razigranim ''tobdžijama''

V.M.

03. 04. 2024. u 07:45

U okviru 31. kola engleske Premijer lige imaćemo obračun gornjeg i donjeg doma tabele kada Arsenal na ''Emirejtsu'' bude dočekao Luton (20.30).

АРСЕНАЛ СЕ ТРИЈУМФОМ ВРАЋА НА ПРВО МЕСТО: Шеширџије не би смеле да представљају проблем разиграним тобџијама

FOTO: Tanjug/AP

Iako su pali sa prvog mesta proteklog vikenda, fudbaleri Arsenala mogu biti zadovoljni time što su nakon dugih osam godina konačno uspeli da odnesu bar jedan bod sa ''Etihada'' (0:0). Prepustili su loptu Sitiju na tom susretu, jasno su se fokusirali na odbranu svog gola, neutralisali su strahovit napad građana predvođen Holandom i zasluženo su se vratili u prestonicu sa bodom.

Taj remi je iskoristio Liverpul pobedom nad Brajtonom (2:1), tako da su sada redsi prvi sa bodom prednosti u odnosu na Arsenal, odnosno tri naspram Sitija i sigurno je da nas očekuje izuzetno zanimljiva borba za titulu u samoj završnici sezone.

Ipak, domaćin večeras ima izglednu šansu da se bar nakratko vrati na tron i tako prebaci pritisak na Liverpul jer dočekuje slabašni Luton koji se grčevito bori za opstanak.

Takav rival ne sme da predstavlja problem za Arsenal koji želi da nakon 20 godina ponovo osvoji Premijer ligu, pogotovo ako pogledamo u kakvoj se formi nalazi četa Mikela Artete.

Na poslednjih devet utakmica upisali su čak osam pobeda uz pomenuti remi sa Sitijem, pa i ne čudi što su po kladionicama veliki favoriti na večerašnjem duelu.

Prošle sezone u sličnoj situaciji Arsenal je odigrao nerešeno, pred svojim navijačima remizirao je sa tada prežaljenim Sautemptonom (3:3), ali ekipa je sada dosta iskusnija, kao i sam trener Arteta, tako da očekujemo da ''tobdžije'' budu maksimalno pripremljene za ovaj meč i očekujemo da napadnu jako od prvog minuta.

Sa druge strane, Luton je ovo kolo započeo izvan zone ispadanja, ali njihova radost zbog toga bila je kratkog daha jer su se nakon jučerašnje pobede Notingema nad Fulamom (3:1) ponovo vratili u nju. Sada zaostaju tri boda za ''šumarima'', odnosno četiri za Evertonom i očekuje ih grčevita borba za opstanak u završnici kampanje.

Može se reći da i pored toga gosti igraju sezonu iznad očekivanja, jer je minimalan novac uložen u ovaj tim preko leta i svi su misli da će se izabranici Roba Edvards već sada pripremati za Čempionšip.

Ipak, otvoreni, za oko dopadljiv fudbal koji forsira mladi stručnjak je iznenadio mnoge u Premijer ligi, ali za vikend im se obio o glavu protiv Totenhema.

Na gostovanju ''pevcima'' su poveli početkom meča preko Čonga i sačuvali tu prednost do kraja poluvremena, ali su u drugom delu igre poklekli i posle pogotoka Džonsona početkom drugog dela igre preokret je kompletirao Son posle kontranapada u 86. minutu.

Taj meč najbolje opisuje sezonu Lutona koji je pridobio mnoge simpatije neutralnih fanova širom sveta za svoj stil igre koji je često umeo da im donosi, ali i odnosi bodove.

Što se tiče same forme ekipe, ona je u velikom padu. Gosti su svoju poslednju pobedu ostvarili još krajem januara kada su ''počistili'' Brajton sa 4:0, a zatim su na narednih deset utakmica doživeli čak sedam poraza i sakupili samo tri boda.

Ako pogledamo izostanke, nema promena u odnosu na nekoliko prošlih kola i očekuje se da treneri izvedu slične postave kao proteklog vikenda.

U prvom delu kampanje večerašnji rivali su odigrali jednu od najzanimljivijih utakmica ovosezonskog izdanja Premijer lige, viđen je ogroman broj preokreta na ''Kenivlurt roudu'', timovi su se konstantno smenjivali u vođstvu, a na kraju je Arsenal slavio pogotkom Deklana Rajsa u 97. minutu.

Danas očekujemo da tobdžije dosta lakše reše pitanje pobednika i tipujemo rutinsku pobedu domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1-1&3+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)