"MLINARI" HVATAJU POSLEDNJI VOZ: "Hodočasnici" nikada nisu pobedili na ovom stadionu

O. M.

05. 04. 2024. u 14:14

ROTERAM dočekuje Plimut u prvoj utakmici 41. kola Čempionšipa.

МЛИНАРИ ХВАТАЈУ ПОСЛЕДЊИ ВОЗ: Ходочасници никада нису победили на овом стадиону

Foto Profimedia

Roteram je u poziciji da ga samo sve pobede do kraja, uz sve poraze Plimuta, mogu ostaviti u Čempionšipu. To bi značilo šest pobeda "mlinara" koji su u dosadašnjih 40 kola ukupno ostvarili četiri, tako da verovatno ni njihovi najoptimističniji navijači ne veruju u taj scenario.

S druge strane, Plimutu je pobeda neophodna u ovom meču, ne toliko da definitivno izbaci Roteram iz trke za opstanak, nego da zadrži prednost od jednog i dva boda u odnosu na Hadersfild i Šefild venzdej.

"Hodočasnici" su najlošija ekipa u ligi poslednjih pet kola, a na tabeli poslednjih deset rundi samo je Roteram lošiji od njih i to za jedan bod. Imaju samo jednu pobedu u poslednjih 13 utakmica, a na poslednjih šest postigli su samo dva gola.

Osmi poraz u 11 utakmica od Bristol Sitija u ponedeljak označio je kraj za trenera Jana Fostera, koji je razrešen dužnosti, a direktor fudbala Nil Dusnip postavljen je na dužnost do kraja sezone. Dusnip je treći menadžer Plimuta u sezoni, pošto je njegov prethodnik Foster krajem decembra zamenio Stivena Šumahera, "čudotvorca" koji im je doneo naslov pobednika Lige jedan i finale Liga trofeja prošle sezone, a koga im je ukrao Stouk.

Dusnip je i u prvom prelaznom periosu bio "v.d." menadžer a tada je na četiri utakmice ostvario učinak od tri remija i poraza. 

Plimut nikada nije pobedio na stadionu "Novi Jork" ali je imao dosta uspeha na starom "Milmuru" na kome je Roteram igrao do 2012. godine.

NAŠ TIP: X ((kvota 3,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)