"TORCIDA" NAJAVILA POHOD NA RIJEKU: "Jadranski derbi" poslednja šansa Hajduka da ostane u trci za titulu

O. M.

07. 04. 2024. u 12:40

RIJEKA i Hajduk će se sastati na stadionu "Rujevica" u "Jadranskom derbiju", najzanimljivijem meču 29. kola, ali možda i cele sezone u Hrvatskoj fudbalskoj ligi.

ТОРЦИДА НАЈАВИЛА ПОХОД НА РИЈЕКУ: Јадрански дерби последња шанса Хајдука да остане у трци за титулу

Profimedia

Na osam kola pre kraja prvenstva, Rijeka je prva na tabeli, sa pet bodova više od drugoplasiranog Dinama, ali i utakmicom više od zagrebačkih "modrih". Hajduk, koji je dugo bio lider, sada je treći sa 55 bodova, sedam manje od današnjeg rivala, pa se može zaključiti da je za "majstora s mora" ova utakmica "biti ili ne biti" ako žele da ostanu u trci za naslov.

Rijeka je zasluženo prva. Izabranici Željka Sopića deluju kao ozbiljan tim koji s lakoćom sprovodi u delo zamisli ovog stručnjaka koji je poslednjih nedelja s razlogom na radaru mnogih evropskih klubova kojima bi dobro došlo osveženje na klupi. Osim toga, Sopić poseduje i veliku harizmu zbog koje je miljenik hrvatske javnosti, ali u poslednje vreme i evropske nakon što je na duhovit način odbio mogućnost da preume kormilo Aberdina posle šokantnog odlaska Nila Vornoka sa klupe "crvenih".

Rijeka je sa 56 postignutih golova najefikasniji tim HNL-a, dok su cele prošle sezone postigli samo 44 pogotka i zauzeli četvrto mesto.

Sopić ima jedan prilično veliki problem jer je pred sam početak derbija neizvesno hoće li moći da računa na ponajboljeg igrača tima Marka Pjacu. Povremeni reprezentativac Hrvatske zaradio je lakšu povredu kolena na utakmici sa Lokomotivom.

Navijači Hajduka polako gube nadu da će njihovi ljubimci vratiti na Poljud šampionski pehar koji se u gradu pod Marjanom čeka od 2005. godine. A otprilike od te godine na ovamo Hajduk nikad nije ni bio bliži tome, međutim kriza rezučtata poslednjih nedelja sve više udaljava "bile" od prvog mesta pa današnji rival može od večeras da ode i na plus deset, ukoliko pobedi na Rujevici.

"Torcida" bi mogla da bude i ključ u ovogodišnjoj borbi za titulu, ali ne kao 12. igrač, nego kao "peta kolona" jer je posle nereda oje su izazvali nakon poraza od Dinama Hajduk u opasnosti da bude drakonski kažnjen. Uprkos tome, najvatreniji navijači Bilih najavili su pohod na Rijeku u velikom broju.

U poslednjih pet susreta Rijeka je zabeležila četiri pobede i ovde je danas favorit. 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,82)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)