"FARMACEUTI" ISPISUJU NOVE STRANICE ISTORIJE: "Čekićari" ne liče na sebe od Nove godine

O. M.

11. 04. 2024. u 09:09

ZANIMLjIV duel odigraće se na "Baj areni" u Leverkuzenu između Bajera i Vest Hema u četvrtfinalu Lige Evrope.

ФАРМАЦЕУТИ ИСПИСУЈУ НОВЕ СТРАНИЦЕ ИСТОРИЈЕ: Чекићари не личе на себе од Нове године

FOTO: Tanjug/AP

Već je skoro polovina aprila, a Bajer je i dalje neporažen ove sezone u svim takmičenjima. Odigrali su 41 utakmicu u tri takmičenja i još uvek su neporaženi!

Ova sezona će sigurno ući u istoriju "farmaceuta", pa verovatno i nemačkog fudbala, ali bi mogla da bude jedna od najboljih u istoriji evropskog. Ekipa Šabija Alonsa može da osvoji trostruki trofej ove sezone i ostane neporažena u svim takmičenjima, što bi bio neverovatan uspeh.

Bajer će osvojiti Bundesligu, to je gotovo izvesno i samo čudo može da se desi da to spreči. Pored toga su već u finalu Kupa Nemačke, gde će igrati protiv drugoligaša Kajzerslauterna, a takođe su i u četvrtfinalu Lige Evrope.

Leverkuzen je u nizu od šest pobeda u svim takmičenjima, a u pet od tih utakmica postigao je dva ili više golova i zadržao tri netaknute mreže.

Od početka decembra Bajer je propustio samo jednu pobedu na svom terenu u svim takmičenjima. To je bio remi bez golova protiv Borusije iz Menhengladbaha u kojem su uputili čak 28 udaraca u okvir gola, ali je čuvar mreže "ždrebaca" Moric Nikolas briljirao među stativama.

U Ligi Evrope, Bajer ima sedam pobeda u osam utakmica, "izvukao" im se samo Karabag u osmini finala na svom terenu sa 2:2. Postigli su dva ili više golova u sedam od osam utakmica u ovom takmičenju, opet je Karabag kod kuće bio taj koji je primio samo jedan gol, u grupnoj fazi.

Vest Hem je pobedio Vulvse u Premijer ligi u utakmici u kojoj su igrali očajno u prvom poluvremenu, ali sjajno u drugom i preokrenuli rezultat. Bila je to njihova prva pobeda u tri utakmice i tek druga pobeda u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima.

Njihova forma od Nove godine nije bila sjajna i na 17 utakmica Vest Hem ima samo četiri pobede u svim takmičenjima. 

Vest Hem treću sezonu zaredom ima dobre rezultate u Evropi. Prošle sezone su osvojili Ligu konferencija, a godinu ranije igrali su u polufinalu Lige Evrope. Od početka sezone 2021/22, Vest Hem je pretrpeo samo četiri poraza u gostima u Evropi, od kojih dva u Nemačkoj protiv Ajntrahta i Frajburga.

Leverkuzen i Vest hem se nikada nisu sastajali u evrokupovima, ali su prošlog leta odigrali jednu prijateljsku utakmicu u kojoj je Leverkuzen bio ubedljiv i pobedio sa 4:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 2,26)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove