IPSVIČ SE VRAĆA NA VRH: Votford se budi pod komandom bivše zvezde Mančester junajteda

O. M.

10. 04. 2024. u 11:40

IPSVIČ dočekuje ekipu Votforda na "Portman roudu" od 20 časova i 45 minuta. Utakmica se igra u okviru 42. kola engleskog Čempionšipa.

ИПСВИЧ СЕ ВРАЋА НА ВРХ: Вотфорд се буди под командом бивше звезде Манчестер јунајтеда

FOTO: Profimedia

"Traktordžije" imaju priliku da se vrate na jednu od prve dve pozicije, koje vode direktno u Premijer ligu. Hoće li to biti prvo ili drugo mesto zavisi od rezultata. Ako pobede, biće prvi, ako odigraju nerešeno, drugi. 

Ovo su im omogućili rezultati jučerašnjih utakmica u kojima je lider Lester izgubio od Milvola i sada ima bod više od dva najbliža pratioca, dok je Lids remijem bez golova protiv Sanderlenda preskočio Ipsvič samo na gol-razliku.

Ipsvič je u prošlom kolu izgubio Derbi Ist Anglije i to mu je uz poraz u Kardifu pre nekoliko nedelja jedina izgubljena utakmica u poslednjih 15. Da nije bilo ta dva poraza i lošeg perioda od sredine decembra do kraja januara, Ipsvič bi već sada bio Premijerligaš. Ali imali su i Lids i Lester svoje periode loše igre, što je i očekivano u ligi koja s pravom nosi epitet "najjača druga liga na svetu".

Menadžer Kiran Makena uprkos svemu nije zadovoljan, pre svega fizičkom spremom svojih pulena, što može da bude problem protiv tehnički inferiornih ekipa koje igraju "tvrdo". 

Votford spada u takve ekipe, gde je prosek žutih kartona po igraču gotovo pet. Nešto kao da se menja nabolje u taboru "žute armije" otkako je menadžersku poziciju preuzeo nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Tom Kleverli, od Varijena Ismaela koji je dobio otkaz jer je u svojih poslednjih deset utakmica ostvario samo jednu pobedu.

Kleverli je odmah u svom prvom meču doneo pobedu, a usledila su tri remija, uključujući i onaj protiv Lidsa.

Da li će "stršljenovi" uspeti da dođu do povoljnog rezultata na "Portman roudu" teško je reći, ali gledajući statistiku Ipsviča ovde, gde je od povratka u Čempionšip izgubio samo jednu utakmicu i to od Lidsa, teško je to očekivati. Naročito posle 0:0 protiv Prestona kada je i Kleverli priznao da ekipa deluje previše konzervativno i beživotno.

Doduše, pao je "Portman roud" u oba Kupa. U Liga kupu Fulam je ovde pobedio očekivano, ali u FA kupu je iznenadio Mejdstoun na svom epskom putešestviju do osmine finala gde je konačno ovaj šestoligaš zaustavljen od Koventrija koji je sada već u polufinalu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)