ŠAMPION JOŠ NIJE MATEMATIČKI IZGUBIO TITULU: ''Ponos juga'' će se boriti do samog kraja

V.M.

14. 04. 2024. u 09:37

U okviru 30. kola holandske Eredivizije branilac titule Fejenord će gostovati Fortuni Sitard (14:30).

ШАМПИОН ЈОШ НИЈЕ МАТЕМАТИЧКИ ИЗГУБИО ТИТУЛУ: Понос југа ће се борити до самог краја

FOTO: Profimedia

Iako je gotovo izvesno da će PSV osvojiti titulu jer ima 12 poena prednost u odnosu na Fajernord, velikan iz Roterdama se neće predati do samog kraja i nadaće se čudu kojim bi mogao da odbrani tron osvojen prošle godine.

Forma gostiju je zaista odlična, osvojili su 13 bodova na poslednjih pet utakmica, a možda i najbolju utakmicu u sezoni odigrali su proteklog vikenda kada su ''razmontirali'' Ajaks sa 6:0 pred svojim navijačima na ''De Kajpu''.

Najviše su se istekli Minteh i Paišao sa po dva gola, dok su se u listu strelaca upisali još Hancko i Timber za jednu od najubedljivijih pobeda u istoriji mečeva Fejenorda i Ajaksa.

Ukoliko ne dođe do titule što je realno, ''ponos juga'' će se zadovoljiti drugim mesto koje direktno vodi u Ligu šampiona, a on ga sigurno drži sa devet poena prednosti u odnosu na trećeplasirani Tvente.

Sa druge strane, Sitard je u padu forme i pobedio je samo jednput u proteklih pet kola, pa je zbog tih slabijih rezultata ispao iz mesta koja vode u doigravanje za Ligu konferencija.

Sada je deseti na tabeli i zaostaje sedam bodova za osmoplasiranim Utrehtom.

Poslednji meč domaćin Fortuna je odigrala protiv Tventea i poražena je sa 2:0.

Na prvom ovosezonskom međusobnom duelu današnjih rivala nije bilo golova, ali tada je Fejenord igrao dosta defanzivnije nego u poslednje vreme i očekujte da se to ne ponovi na današnjem susretu.

NAŠ TIP: X2&|1+&||1+ (kvota 1,62)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)