SEZONA JOŠ NIJE GOTOVA: Inter je šampion, ali tu je još par rekorda koje napada

O. M.

28. 04. 2024. u 09:45

NOVI šampion Italije Inter odigraće utakmicu 34. kola Serije A u neobičnom terminu od 12 časova i 30 minuta kada na stadion "Đuzepe MEaca" dođe Torino.

СЕЗОНА ЈОШ НИЈЕ ГОТОВА: Интер је шампион, али ту је још пар рекорда које напада

FOTO: Tanjug/AP

Biće to prva utakmica u kojoj će "neroazuri" nositi dve zvezdice iznad kjlupskog grba - kao simbol 20 naslova prvaka Italije. Navijači gradskog rivala Milana nisu baš oduševljeni što je Inter pravo da drugu zvezdicu prišije dobili uptravo u "derbiju dela Madonina" kad su kao nominalni gosti slavili sa 2:1 i stekli nedostižnih 17 bodova prednosti na čak pet kola pre kraja, što je rekordno rano kada je Inter u pitanju.

Naravno da takav epilog nije mogao da donese ništa drugo nego "frku" na terenu, pa su od 90. minuta podeljena po tri crvena i žuta kartona. 

Inače Inter je postao tek drugi klub koji je stekao pravo na drugu zvezdu, posle Juventusa koji ih ima tri, a Milanu nedostaje jedan skudeto da dobije to pravo.

Fudbaleri Intera imaju razloga da slavlje zbog osvojene titule odlože do kraja sezone, jer je na tapetu još jedan rekord - da sezonu završe sa trocifrenim brojem bodova. Ne mogu ipak da obore rekord Juventusa od 102 boda iz 2014. godine, jer im je maksimum, uz sve pobede do kraja, 101 bod.

"Nero-azuri" su u poslednjih šest utakmica ostvarili tri pobede, dve nerešene i jedan poraz. Taj poraz, doduše, nisu doživeli u prvenstvu nego u Ligi šampiona. U Seriji A su poslednji i jedini put izgubili od Sasuola u septembru. Imaju 10 pobeda i dva neodlučena meča u poslednjih 12. Kiksnuli su, ako se tako može reći, za ova dva remija, samo protiv Kaljarija i protiv Napolija, a oba puta bez pobeda su ostajali posle 82. minuta. 

Zato ne bi bilo iznenađenje da "interisti" malo "smanje gas" protiv Torina, ali ih možda "budnima" ostavi želja da nastave niz nepobedivosti protiv "bikova" koji traje od aprila 2016. godine na "Meaci".

Torino je sada tri boda manje od mesta među prvih osam i šanse da se takmiči sledeće sezone u Evropi. Doduše Fiorentina ima utakmicu manje i bod više pa ta razlika može da se popne na četiri bda, ali to je dostižno pet kola do krtaja. Nevolja je što "bikovi" imaju prilično težak rapsored u tih pet kola. Posle Intera gostuju i Bolonji, a dočekuju Atalantu i Milan. Jedini lak protivnik im je gostovanje Veroni, ali pošto se "mastifi" bore za opstanak i to bi mogla da bude potencijalna "mina" za ekipu naših Ivana Ilića i Vanje Milinković-Savića.

U prvom delu sezone u Torinu bilo je tri nula za Inter i to je gotovo polovina golova koje je Torino primio na svom terenu (osam) ove sezone. Na poluvremenu je bilo nerešeno, što je karakteristika "bikova ove sezone. NA 24 od njihove 33 utakmice došao je "iks" na poluvremenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X-1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)