NJUKASL ŽELI U EVROPU: U prvom delu sezone ''svrake'' su brojale do osam protiv današnjeg rivala!

V.M.

27. 04. 2024. u 09:30

U okviru 35. kola Premijer lige fudbaleri Njukasla će na ''Sent Džejmsis parku'' ugostiti prežaljeni Šefild junajted (16:00).

ЊУКАСЛ ЖЕЛИ У ЕВРОПУ: У првом делу сезоне свраке су бројале до осам против данашњег ривала!

FOTO: Tanjug/AP

Posle oporavka nekoliko bitnih igrača poput Aleksandra Isaka, Njukasl je uhvatio zalet krajem marta i početkom aprila. Vezao je četiri utakmice bez poraza na kojima je ostvario tri pobede uz remi i uspeo je da se vrati u kontenciju za mesta koja vode u Evropu.

Ipak, seriji dobrih rezultata došao je kraj sredinom nedelje kada su gostovali Kristal palasu u prestonici i doživeli donekle neočekivan poraz od ''orlova'' koji su slavili poprilično rutinski rezultatom 2:0.

Domaćin je sedmi na tabeli i zaostaje tri boda za šestoplasiranim Junajtedom, ali ono što je dobra vest za njih je to što će najverovatnije i sedmo mesto voditi u Ligu konferencija, mada mesta opuštanju nema jer im za vratom dišu ekipe poput Vest hema i Čelsija kojima beže dva, odnosno tri poena.

Ono što raduje trenera Edija Haua je što se njegova četa vraća na ''Sent Džejmsis park'', stadion na kojem ne znaju za poraz još od januara, tačnije na šest utakmica (po tri pobede i remija), a još jedna dobra vest je to što im na noge dolazi Šefild junajted, ekipa koju su u prvom delu sezone razmontirali sa 8:0.

Što se tiče gosta, on se sprema za povratak u Čempionšip, imao je košmarnu sezonu u Premijer ligi i poslednja četiri kola dočekuje sa samo 16 bodova na svom saldu.

Zaostaje čak deset poena za Notingemom koji je prvi tim iznad crte, tako da ako danas ne osvoji barem jedan bod i matematički će ispasti iz lige.

Iako su domaćini i dalje bez par prvotimaca poput Poupa, Botmana, Žoelintona, Tripijea i Tonalija, to ne bi trebalo da ih spreči da ponovo dominantno savladaju ''oštrice'' i pošalju ih u Čempionšip.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja