POBEDA ILI KRAJ SNA O ODBRANI TITULE: Derbi španske pokrajine Katalonije mogao bi da promoviše novog šampiona

O. M.

04. 05. 2024. u 13:02

BARSELONA nije odustala od trke za odbranu šampionske titule, a u najzanimljivijoj utakmici 34. kola ,d katalonskom derbiju, dočekaće ekipu Đirone, kojoj je nedavno preotela drugo mesto na tabeli.

ПОБЕДА ИЛИ КРАЈ СНА О ОДБРАНИ ТИТУЛЕ: Дерби шпанске покрајине Каталоније могао би да промовише новог шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Ćavijeva ekipa je trenutno na drugom mestu, 11 bodova iza lidera Real Madrida i samo dva boda ispred trećeplasirane Đirone, koja je na dobrom putu da obezbedi plasman u Ligu šampiona sledeće sezone.

Do sada su najbolji plasman i Đirone bila dva deseta mesta, prošle sezone i 2017/18. Zapanjujuće dugo Đirona je bila poravnata pa čak u par navrata i bodovno ispred Real Madrida. Posustali su u poslednje vreme, ali Liga šampiona je cilj koji će verovatno biti ispunjen u naredna dva ili tri kola, ako ne već danas.

Đirona ima 13 bodova više od petoplasiranog Atletika Bilbaa, što znači da bi već ovog vikenda mogla da obezbedi plasman u Ligu šampiona. 

Što se Barselone tiče, samo pobeda ostavlja je u trci, naročito ako Real MAdrid, što se i očekuje, pobedi ekipu Kadiza. Verovatno i malo ko u klubu veruje da se titula može odbraniti, naročito posle poraza u El Klasiku, ali pobednički mentalitet ne dozvoljava im predaju.

Ćavi je uprkos nekim ranijim najavam rešio da ostane na klupi i da status igračke legende u narednim sezonama augmentuje trenerskim lovorikama.

U prvom delu sezone Đirona je slavila sa 4:2 na stadionu "Monžuik", dok je prošle sezone u Đironi bolja bila Barselona i slavila minimalnu pobedu od 1:0.

NAŠ TIP: 2-3 (kvota 2,23)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao