TSC NE ODUSTAJE OD LIGE ŠAMPIONA: Radnički je hit sezone u Superligi Srbije

O. M.

08. 05. 2024. u 10:41

OSTALA su još četiri kola do kraja fudbalskog prvenstva Srbije, a borba za drugo mesto u Ligi šampiona (novi/stari šampiona Crvena zvezda je sigurna) i dalje je neizvesna.

ТСЦ НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ЛИГЕ ШАМПИОНА: Раднички је хит сезоне у Суперлиги Србије

FOTO: M. Vukadinović

Doskora "sigurni" Partizan vezao je četiri poraza, pa je od borbe za titulu došao u situaciju da brani i drugo mesto, od ekipe koja je prošle godine bila vicešampion, TSC-a.

Ekipa iz Bačke Topole nedavno je pobedila Partizan, ali je u prošlom kolu izgubila od Crvene zvezde, pa sada ima četiri boda manje od crno-belih. Danas ima težak zadatak protiv kragujevačog Radničkog koji ovog proleća igra fenomenalan fudbal pod vođstvom bosanskog stručnjaka Feđe Dudića i ima ambiciju da se plasira u Ligu Evrope.

Čini se da TSC ima lakši raspored od Partizana do kraja prvenstva, jer sa Čukaričkim igraju kod kuće, a u poslednjem kolu dočekuju Napredak. Jedino gostovanje do kraja imaju u Lučanima gde ih dočekuje nezainteresovana Mladost, dok će Partizan u poslednjem kolu igrati sa Radničkim kome će tada bod ili sva tri možda značiti prolaz u Evropu.

Radnički iz Kragujevca nije uspeo da se plasira u finale Kupa pošto je nesrećno izgubio od Vojvodine, ali su se vrzo oporavili "đavoli" i dvema pobedama povećali sjajnu seriju u prvenstvu na šest uzastopnih pobeda. Da nije bilo pomalo i neočekivanog poraza u Lučanima od Mladosti, Radnički bi još bio u trci i za drugo mesto, ovako ostaje im da se bore sa TSC-om, Čukaričkim i Vojvodinom za jedno od prva četiri mesta ili pet ako Zvezda osvoji Kup.

TSC je Evropu obezbedio, ali ako ne odu u Ligu šampiona, nije svejedno s koje pozicije će u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ako "crveno-beli odbrane "duplu krunu", i treće i četvrto mesto vodiće u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali treće mesto bi garantovalo grupnu fazu Lige konferencija jer vodi direktno u plej-of za drugo po snazi evropsko takmičenje. Ako Kup osvoji Vojvodina, "stara dama" će u plej-of za Ligu Evrope.

U prvom delu sezone TSC je pobedio sa 1:0 u Bačkoj Topoli, dok je u Kragujevcu bilo 0:0.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 2,35)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije