"RODE" SE (NE) VRAĆAJU U EREDIVIZIJU: Ekselzior po dobrom pamti poslednje duele sa Den Hagom

O. M.

22. 05. 2024. u 10:29

DEN HAG i Ekscelsior sastaju se u polufinalu plej-ofa holandske Eredivizije. Utakmica se igra na "Bingoal" stadionu od 18 časova i 45 minuta.

РОДЕ СЕ (НЕ) ВРАЋАЈУ У ЕРЕДИВИЗИЈУ: Екселзиор по добром памти последње дуеле са Ден Хагом

Profimedia

Dok su domaći kao petoplasirani tim Erstedivizije već morali da prođu kroz jednu utakmicu da bi došli do ove faze, Ekcelsior je kao 16. na tabeli Eredivizije bio slobodan.

Den Hag je u četvrtfinalu bio bolji od De Grafšapa u dve utakmice. Prvo su u gostima pobedili sa 3:2 pa su u revanšu na svom terenu poveli sa 2:0 posle čega su se malo opustili i dozvolili gostima da izjednače, a malo je nedostajalo da uporni igrači De Grafšapa u samoj završnici sa igračem više izbore i produžetke.

Ekselzioru je u poslednjem kolu regularnog dela Eredivizije bilo potrebno da protiv gradskog rivala Fejenorda ostvare bolji rezultat nego Valvajk protiv PSV Ajndhovena, ali to se nije desio jer su oba favorita ubedljivo pobedila pa je ekipa iz Roterdama zbog lošije gol-razlike otišla u baraž.

Šteta, jer je Ekselzior, uprkos visokom porazu od vicepravaka, u poslednje vreme pokazao daleko bolju formu od Valvajka. Da su tako igral iscele sezone za njih ne bi bilo zime, kao što neće biti problema ni protiv Den Haga, ako prikažu igru iz utakmica protiv Volendama i Heraklesa, pa i ajaksa protiv koga su izborili remi.

S druge strane, njihov današnji protivnik Den Hag je možda završio na solidnom petom mestu Erstedivizije, ali je ostvario samo dve pobede u poslednjih deset kola regularnog dela prvenstva.

A i te dve pobede došle su protiv ekipa koje su završile na 13. odnosno 20. mestu, što teško da je dovelo ekipu Darija Kalezića u najbolje raspoloženje uoči četvrtfinala.

Den Hag i Ekselzior su pre dve godine igrali finale baraža za popunu Eredivizije, a uspešnija je, tek posle udaraca sa bele tačke, bila ekipa iz Roterdama. U prvoj utakmici u Roterdamu bilo je 1:1, a u revanšu u Hagu posle mnogo uzbuđenja 3:3 u regularnom tolu utakmice (Ekselzior izjednačio u trećem minutu nadoknade sa igračem manje) i 4:4 posle produžetaka, da bi igrači Ekselziora bili s(p)retniji sa bele tačke.

Posle toga odigrali su jednu prijateljsku utakmicu u novembru prošle godine kad je u Hagu bilo 1:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi