TIP IZ SOLNE: Piksiju "leže" Skandinavci

Novosti online

07. 06. 2024. u 11:22

ZA vreme mandata selektora Stojkovića Srbija je već pobeđivala Švedsku i Norvešku.

ТИП ИЗ СОЛНЕ: Пиксију леже Скандинавци

Foto: M.Vukadinović

Euforije nikad manje, velikih ambicija i nerealnih prognoza takođe. Raspoloženje nacije kada je u pitanju fudbalska reprezentacija Srbije ne menja se od debakla na Mundijalu u Kataru, a ni prvi plasman na Evropsko prvenstvo posle 24 godine to nije promenio. Bez mnogo pompe protekao je i početak priprema za kontinentalnu smotru, „orlovi“ su na prvoj proveri izgubili od Austrije (2:1) i pred odlazak u Nemačku imaće još jedan test. Utakmica sa Švedskom u Solni (subota, 18.00), jednom od predgrađa Stokholma, na najavljenom fudbalskom oproštaju Zlatana Ibrahimovića - biće generalna proba za Dragana Stojkovića i srpske fudbalere pred okršaj sa Engleskom u Gelzenkirhenu 16. juna.

Traljave kvalifikacije za EP, pa onda serija slabih prijateljskih mečeva, nisu donele nikakav boljitak u igri nacionalnog tima. Od novembra Srbija ima poraze od Belgije, Rusije i Austrije, remi sa Bugarima kojim je obezbeđen plasman u Nemačku i samo mršavu pobedu (1:0) nad slabašnim Kiprom. Rezultati koji nikako ne obećavaju mnogo, najviše su rezultat porozne odbrane Srbije, koja nikako ne uspeva da u kontinuitetu drži stabilnost.

To bi mogao da bude problem i protiv Šveđana, koji u ofanzivi imaju dosta konkretnih opcija. Iako će utakmica biti revijalnog karaktera, sigurno će i jedni i drugi imati veliki motiv da se pokažu u najboljem svetlu. Šveđani pogotovo, iako neće nastupati na EP, želeće da se od velikana Ibrahimovića oproste na najbolji način i pruže radost domaćim navijačima. Teško je poverovati da odbrana Srbije neće barem jednom kapitulirati na susretu sa Šveđanima, ali isto tako, vrlo je verovatno da ćemo „vikinzima“ zatresti mrežu barem jednom.

Sa druge strane, Srbiji bi pobeda bila najznačajnija na polju samopouzdanja, budući da već dve godine „orlovi“ nemaju skalp nad iole ozbiljnijim timom.

U septembru 2022. srušene su Norveška i upravo Švedska na zatvaranju grupne faze Lige nacija, te pobede donele su „orlovima“ plasman u A diviziju novopečenog UEFA takmičenja i nanele vetrove euforije pred Mundijal u Kataru, ali to nije mnogo značilo. Taj trijumf (4:1) nad Šveđanima u Beogradu bio je drugi u mandatu Dragana Stojkovića, jer smo „vikinge“ savladali i tri nedelje ranije u Solni (1:0).

Pod imenom Srbija, sa rivalom koji će nam u subotu glumiti reprezentaciju Engleske, odigrali smo još dva prijateljska meča - 2012. smo poraženi (2:1), dok je 2009. selekcija Srbije slavila (1:0).

SUBOTA, 18.00: Švedska – Srbija  2  (kvota, 2,70)

* ZA ONE KOJI SE KLADE NA BROJ GOLOVA, OVA BI BILA IDEALNA DA SE ODIGRA SA 2-3 (kvota: 2,10).

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!

Novak Đoković je prošao u treće kolo Vimbldona, a način na koji je to uradio možda ga nije baš oduševio, no svakako da je i te kako zadovoljan zbog nove pobede tako brzo posle operacije kolena. A tačno na mesec dana od tog hirurškog zahvata, postalo je poznato i šta Noleta još muči, posle te intervencije u Parizu.

05. 07. 2024. u 16:19

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!