EGIPAT MELJE SVE PRED SOBOM: ''Faraoni'' predvođeni Salahom igraju sjajan fudbal

V.M.

10. 06. 2024. u 09:44

FUBDALERI Egipta svoj pohod ka direktnom plasmanu na Svetsko prvenstvo 2026. godine nastavljaju na gostovanju Gvineji Bisau sa kojom se sastaju od 18 časova na ''Stadionu 24. septembar''.

ЕГИПАТ МЕЉЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Фараони предвођени Салахом играју сјајан фудбал

Foto: Profimedia

Egipćani su na dominantan način započeli kvalifikacije ostvarivši tri dominantne pobede. Prvo su deklasirali Džibuti sa 6:0, a nakon toga su bili bolji od Sijera Leonea rezultatom 2:0, dok su pre par dana savladali Burkinu Faso sa 2:1.

Nije ih poremetila ni smena na klupi u kojoj je reprezentaciju preuzeo legendarni Hosam Hasan i ''faraoni'' izgledaju kao jedna od najboljih ekipa u Africi.

Ubedljivo su prvi u grupi sa maksimalnih devet bodova, što je čak četiri više od drugoplasirane Gvineje Bisau.

Ono što je posebno impresivno je napadačka produkcija Egipta koji je postigao čak deset golova do sada, a najzaslužniji za to su Trezege i Salah koji su najbolji strelci kvalifikacija sa pet, odnosno četiri postignuta gola.

Što se tiče gosta, on će teško sustići Egipat, tako da će mu fokus biti da zauzme drugo mesto koje takođe može da vodi na Svetsko prvenstvo jer pored svih prvoplasiranih ekipa iz grupa, u interkontinentalni plej-of idu i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Gvineja Bisau je neporažena na tri odigrana meča i pored pobede nad Džibutijem, odigrala je remije sa Etiopijom i Burkinom Fasom.

Večerašnji rivali su odigrali samo jedan međusobni duel u svojoj istoriji. To je bilo na Afričkom kupu nacija pre dve godine i tada je Egipat slavio sa 1:0.

Forma i ritam su na strani ''faraona'' i očekujemo njihov rutinski trijjumf na ''Stadionu 24. septembar''.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija vida rane, kakav šok za Portugaliju!

EURO 2024: Sporan kraj takmičenja u grupi E! Srbija "vida rane", kakav šok za Portugaliju!

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, uhvatilo je pun zamah, a 13. radnog dana u Nemačkoj došao je na red i epilog u preostale dve grupe, za kraj prve faze nadmetanja. Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira dalje, ali i te kako je u žiži interesovanja. A sve najnovije, najzanimljivije, ali i najvažnije vesti sa Evropskog prvenstva možete uživo da pratite u blogu portala "Novosti".

26. 06. 2024. u 12:00 >> 21:04

Komentari (0)

USKORO POČINJE STROGI POST: Posvećen je Svetim apostolima Petru i Pavlu, evo šta ne bi trebalo da jedemo