BORBA ZA TITULU U PREMIJER LIGI SE ZAHUKTAVA: "Crveni đavoli" od današnjeg rivala nisu izgubili punih deset godina!

V.M.

04. 07. 2024. u 09:12

U 29. kolu egipatske Premijer lige gledaćemo obračun timova iz donjeg i gornjeg dela tabele kada El Dahleja bude ugostila Al Ahli na "Polis akademi stadionu" od 18 časova.

БОРБА ЗА ТИТУЛУ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ СЕ ЗАХУКТАВА: Црвени ђаволи од данашњег ривала нису изгубили пуних десет година!

Foto: Profimedia

Kao što tradicija nalaže, zbog obaveza u afričkoj Ligi šampiona, Al Ahli redovno odigra manje utakmica u prvom delu sezone od ostalih ekipa i sada zbog toga ima veoma zgusnut raspored i često igra po nekoliko utakmica nedeljno.

Poslednju je odigrao u ponedeljak kada je savladao Al Gaiš sa 4:0, tako da će mu današnja biti druga u četiri dana, a nakon ove ponovo će na teren osmog juna, tako da će odigrati čak tri utakmice u roku od osam dana.

Ipak, to "crvene đavole" ne muči mnogo jer se nalaze u sjajnoj formi, vezali su deset prvenstvenih pobeda i na putu su da sustignu vodeći Piramids koji im beži 14 bodova, ali vredi napomenuti da su odigrali pet mečeva manje od lidera, tako da ako slave na njima, preuzeće prvo mesto na tabeli..

Takođe, pored toga što mu dobro ide u prvenstvu, gostujući tim je osvojio i afričku Ligu šampiona, tako da izgleda da će ovo biti još jedna veoma uspešna sezona u bogatoj istoriji najtrofejnijeg kluba na svetu

Današnji rival ne bi smeo da mu predstavlja problem jer je u pitanju poslednjplasirana El Dahleja koja je ostvarila samo tri pobeda od starta sezone i zacementirana je za dno tabele.

Doduše, dva od ta tri trijumfa ostvarila je na poslednjih pet utakmica i evidentno je podigla nivo igre, ali i dalje to ne bi trebalo da bude dovoljna da se suprtostavi večerašnjem rivalu.

Istorijat međusobnih duela je takođe na strani Al Ahlija koji nije izgubio od El Dahleje punih deset godina i na 16 odigranih mečeva u tom periodu slavio je čak 13 puta.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,42)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!